Share "Wat een luxe deze week! In vergelijking met een week eerder slechts 2 mutaties in het"

Hele tekst

(1)

Knap herstel van Bekkerveld2

basiselftal. Als eerste maakt de 18-jarige Maurice Franken zijn debuut op Bekkerveld2.

Daarmee is Franken alweer de zevende keeper die zijn opwachting maakt in een officiële wedstrijd van Bekkerveld2 dit seizoen. En zelfs de achtste als we de oefenwedstrijden

meetellen. Daarnaast start good-old Bas Janssen voor het eerst dit seizoen in de basis.

Schijnbaar is er eindelijk een shirt gevonden waar hij in de breedte in past. Tegenstander

vandaag is Deurne2. Daar waar beide elftallen vorig jaar nog om de titel streden, daar is er

nu slechts sprake van de nummer 5 tegen de nummer 9. En Deurne2, nota bene kwartfinalist in de bekerstrijd voor standaard elftallen, heeft de punten zelfs hard nodig in de strijd tegen

degradatie!

(2)

Direct vanaf de aftrap ontstaat een levendige wedstrijd. Waarin Bekkerveld2 lekker fris en vrij

voetbalt. In de 16e minuut resulteert dit in een verdiende voorsprong. Het is Sjoerd

Pellegrom die goed doorzet en daarbij zorgt dat de bal bij Danny Grooten terecht komt.

Grooten legt af op rechts naar de diep gaande Roy Huynen. En Huynen drukt af waarbij de bal via een verdediger in de lange hoek komt. Andermaal een doelpunt van de laatste

weken goed spelende Huynen. Voor de neutrale toeschouwers ontwikkelt zich inmiddels een

leuke wedstrijd om naar te kijken. Omdat nu ook Deurne2 nadrukkelijk op zoek is naar een

doelpunt. Maar dat valt weer aan de andere kant. In minuut 31 schakelt Bekkerveld2

razendsnel om. En Danny Grooten, die vandaag eindelijk eens luistert naar de aanwijzingen vanaf de zijlijn, zet via een prachtige steekbal Dion Otten vrij voor keeper Alex Geven.

Beheerst legt Otten de bal in het netje voor de tussentijdse 2-0. Nauwelijks twee minuten

later weer een snelle tegenstoot van Bekkerveld2. Roy Huynen kan dan alleen ten koste van

een overtreding in het strafschopgebied worden gestuit. En de bal belandt op de stip. Danny

Grooten moet dan toch eindelijk zelf schieten en onze penaltykiller laat zich dit buitenkansje

uiteraard niet ontnemen. Na slechts 34 minuten staat er dan al 3-0 op het denkbeeldige scoreboard. En de gedachten dwalen af naar de uitwedstrijd eerder dit seizoen. Waarin

diezelfde score ook al snel (na 27 minuten) in het voordeel van Bekkerveld2 bereikt was.

Destijds werd het uiteindelijk maar liefst 7-1 voor Bekkerveld2. Maar dat is de eer van

Deurne2 te na. In minuut 38 scoort namelijk Stijn Broeks. Die, na een slimme ingooi van Jelle

Sonnemans, de even ingedutte verdediging van Bekkerveld2 verschalkt. Verder komt het die eerste helft niet meer. En men gaat aan de thee met een 3-1 tussenstand in het voordeel

van Bekkerveld2.

(3)

De tweede helft probeert Deurne2 de achterstand verder te verkleinen. En verrek, dat lukt

zelfs in minuut 60. Vlak nadat Justin Reijnders en Tjerk Hofland in het veld zijn gekomen

voor respectievelijk Danny Grooten en Roy Huynen lijkt de organisatie bij Bekkerveld2 even

zoek. De oergevaarlijke Stijn Broeks profiteert direct. En prikt het balletje beheerst achter doelman Franken. De nieuwe talentvolle assistent grensrechter van Bekkerveld2 (die ook

volgend seizoen welkom is aan de zijlijn aangezien hij dan pas vanaf 14.30 uur hoeft te

ballen) steekt hierbij enthousiast de vlag de lucht in. Helaas is de scheidsrechter van

vandaag niet zo makkelijk te misleiden als die van vorige week. En het doelpunt van

Deurne2 wordt helaas, maar volkomen terecht, goed gekeurd. Waardoor we ook weer een echte wedstrijd hebben. Maar Bekkerveld2 toont veerkracht. En trekt, mede door de energie

van invaller Hofland, in het vervolg de wedstrijd gedecideerd naar zich toe. In minuut 71 is

het namelijk Daan Lokkers die zich keurig aan de afspraak houdt (‘Ff scoren Daantje en dan eruit’) en de 4-2 binnen schuift. Om direct hierna inderdaad gewisseld te worden voor Youp van Wijk. Die voor het eerst sinds de winterstop weer minuten gaat maken. Nadat Hofland

in de laatste fase van de wedstrijd twee enorme kansen heeft gemist (komt goed, kwestie van wedstrijdritme opdoen) en Pellegrom een dikke 5 minuten voor tijd Alex Geven tot een

wereldredding dwingt. Is het tenslotte in de blessuretijd Justin Reijnders die, na goed

voorbereidend werk van Yvar Spanjer en via een slimme spitsengoal, de eindstand bepaalt

op 5-2 in het voordeel van Bekkerveld2.

(4)

Scoreverloop

16” 1-0 Roy Huynen (Bekkerveld2)

31” 2-0 Dion Otten (Bekkerveld2)

34” 3-0 Danny Grooten (Bekkerveld2 - strafschop) 38” 3-1 Stijn Broeks (Deurne2)

60” 3-2 Stijn Broeks (Deurne2)

71” 4-2 Daan Lokkers (Bekkerveld2)

90”+ 5-2 Justin Reijnders (Bekkerveld2)

Met deze overwinning verzekeren de helden van Bekkerveld2 zich definitief van weer een

jaar Reserve Hoofdklasse voetbal. En kan de blik definitief richting de halve finale van de

beker. Maar eerst volgende week nog een leuk potje in Uden tegen koploper Udi’19 2.