Sportdag voor 60-plus

Hele tekst

(1)

Fascinerend Koksijde Oostduinkerke

Sportdag voor 60-plus

Donderdag 19 mei 2022

(2)

SPORTDAG VOOR 60-PLUSSERS DAGPROGRAMMA

De sportdienst van Koksijde organiseert op donderdag 19 mei 2022 voor de vijfde keer een sportdag voor 60-plus. Op deze sportdag kan je tal van bekende of minder bekende sporten beoefenen en ook deelnemen aan enkele workshops onder andere over gezondevoeding.

WAAR

Sporthal Oostduinkerke

Hazebeekstraat 11, 8670 Oostduinkerke

PRIJS

Deelnameprijs 5 euro voor de hele dag. Broodjesmaaltijd,

2 basisconsumpties, koffie tijdens de pauzes en tombola inbegrepen.

VERZEKERING

Alle deelnemers zijn verzekerd tijdens de sportactiviteiten via de ISB- verzekering.

BENODIGDHEDEN

• Sportieve kledij

• Propere sportschoenen die buiten niet werden gedragen en geen strepen nalaten op de sportvloer

• Herbruikbare drinkfles gevuld meebrengen. Je kan gedurende de dag bijtappen.

SPORTDIENST KOKSIJDE

Sportdienst Koksijde

Hazebeekstraat 11,8670 Oostduinkerke 058 53 20 01

Sportdienst@koksijde.be www.koksijde.be/sportvoor60plus Schepen van sport: Dirk Dawyndt Openingstijden

Ma. - Vr.: 9.00 tot 12.00 uur 13.30 tot 16.00

AFRIKAANSE DANS

Afrikaanse dans is inspannend en ontspannend tegelijkertijd. Het gaat vooral om het doen. Je laat je inspireren door de muziek en de docent en na afloop van de les voel je je helemaal fit. De dansen op zich zijn vooral heel expressief en vaak ook nogal explosief.

BADMINTON

Een leuke sport die geen leeftijdsgrenzen kent, geschikt voor zowel beginners als gevor- derden. Er wordt gespeeld met een racket en een shuttle (pluimpje), één tegen één of in duo’s tegen elkaar.

9.00 - 9.30 u Verwelkoming deelnemers 9.30 - 10.30 u Sportactiviteit of workshop 10.30 - 11.15 u Koffiepauze

11.15 - 12.15 u Sportactiviteit of workshop 12.15 - 13.30 u Lunch

13.30 - 14.30 u Sportactiviteit of workshop 14.30 - 15.15 u Koffiepauze

15.15 - 16.15 u Sportactiviteit of workshop

16.30 - 17.00 u Tombola

(3)

BASKETBAL

De alom gekende balsport afkomstig uit de VS. Men probeert tot scoren te komen in de basketring door middel van een shot. Basketbal wordt in teams van 5 gespeeld. Dit maakt er een leuke teamsport van.

BBB

BBB pakt de drie belangrijkste B’s van je lichaam aan, namelijk Buik, Benen en Billen! In slechts een uur tijd train je onder begeleiding al deze ‘probleem gebieden’. Door de ideale combinatie van cardio- en krachttraining verbrandt je veel calorieën, en werk je tegelijkertijd aan het strakker maken van je lichaam!

BODY BALANCE

Relaxerend balanceren op schitterende zaligmakende muziek. Een cocktail van Yoga, Tai Chi en Pilates, om helemaal rustig van te worden.

BOOGSCHIETEN

Onder begeleiding leer je omgaan met pijl en boog en krijg je de kunst van het boogschi- eten onder de knie.

CARDIO DANCE

De Cardiodance is een op Tabata aangeleerde dans (5 rondes) op leuke muziek waarbij we de focus wat leggen op harstslag. Natuurlijk zal dit voor 60 plussers in een low impact sessie gegoten worden.

CONDITIEGYMNASTIEK

Een sportuurtje ideaal om je conditie op te bouwen of te verbeteren. Zowel conditie, kracht, lenigheid als evenwicht komen aan bod. Interesse in meer? Deze conditiegymles gaat ook iedere vrijdagmorgen door in de sporthal van Koksijde. Van 9u30-10u30 & 10u30- 11u30. Meer info bij de lesgever ter plaatse.

CURLING

Een precisiesport te vergelijken met petanque, maar er wordt gespeeld met curlingschi- jven op een 10m lang tapijt. Bereid je voor op een tactisch spel dat spannend blijft tot de laatste minuut!

EASY FITNESS CIRCUIT

Tijdens dit circuit komt iedere spiergroep aan bod. Iedere deelnemer kan dit op eigen niveau uitvoeren. Een workout voor het ganse lichaam.

EASY YOGA

Deze yogales geeft aandacht aan alle aspecten van yoga. Door deze les leer je fysiek en geestelijk volledig te ontspannen.

FIETSEN

Ben je een fanatieke fietser? Maak in groep een mooie fietstocht van on- geveer 35 km, aan een fietstempo van 14 km/uur, met een gezellige ter- raspauze onderweg (met gratis basisconsumptie). Gelieve je eigen fiets mee te brengen. Bij slecht weer wordt een alternatief voorzien in de sporthal.

(Opgelet: deze fietstocht telt voor 2 activiteiten en duurt een hele namiddag).

FITBALL GYMNASTIEK

Een sportuurtje ideaal om je conditie op te bouwen of te verbeteren. Zowel conditie, kracht, lenigheid als evenwicht komen aan bod en dit alles met een grote bal. Interesse in meer? Deze conditiegymles gaat ook iedere woensdagmorgen door in de sporthal van Oostduinkerke. Van 10u30-11u30. Meer info bij de lesgever ter plaatse.

GOLF

Onder leidingvan een pro-golferkrijg je een initiatie golf op de drivingrangevan Golf Ter Hille. Het ideale moment om eens te proeven van de befaamde golfsport.

KUBB

KUBB is afkomstig uit Zweden en is een oud Vikingspel zijn. Deze laagdrempelige sport is voor iedereen toegankelijk. Met houten stokken probeer je de blokken van de tegen- stander omver te smijten. Wie eerst de koning kan omver smijten wint het spelletje!

LIJNDANS

Een dansvorm op countrymuziek waarbij in rijen gedanst wordt. Deze dans is zeer leuk voor zowel mannen als vrouwen.

LOW BODY IMPACT

Een low impact workout zijn vooral oefeningen waarbij er altijd minstens 1 voet op de grond blijft als je de oefening uitvoert. Deze gieten wij meestal in een vaste structuur:

Opwarming, 2 Tabata’s, 1 on thesong, een WOD en een Finisher. Daarnavolgtnatuurlijk een goede stretch.

MINDFULWALK

MindfulWalk is de ideale manier om tot ontspanning te komen. Het doel is stressvrij, mindful en bewust wandelen.

NETBAL

Een eenvoudige balsport waarbij je in team probeert punten te scoren door de bal bij de tegenstanders op de grond te mikken. Het spel is vergelijkbaar met volleybal, maar zonder technische aspecten, je moet enkel de bal kunnen werpen en vangen.

PETANQUE tornooi

Het spel ‘Jeu de boules’, waar men metalen ballen zo dicht mogelijk bij een mikballetje gooit. Plez- ier verzekerd! Er wordt gespeeld in teams van 3 (je kunt niet in ploeg inschrijven). Gelieve je eigen petanqueballenmeetebrengen (als jeergeen hebtkun jeeen setaandesportdienstvragen).

(Opgelet: dit petanque tornooi telt voor 2 activiteiten en duurt een hele namiddag.)

PICKLEBALL

Een mengelingvan tennis, pingpong en badminton is op dit moment de snelstgroeiende sport in Amerika. En ook bij ons beginnen steeds meer sportievelingen te ‘pickelen'. Pick- leball wordt gespeeld met een zogenaamde 'paddle' en een 'wifflebal' en wordt meestal twee tegen tweegespeeld.

POWERWALK

PowerWalk is voor de heel goede stapper. Er wordt gestapt aan 6 km/u. Samen met de krachtoefeningen is het echt trainen!

PRANA YOGA

Prana wordtin hetSanskrietook wel levenskrachtgenoemd. Hiermee is deademonlosmake- lijk verbonden. Niet alleen de ademhaling, maar ook het beheersen en laten stromen van de adem in zijn geheel staat centraal. Prana Yoga wordt ook wel Yoga voor het hart genoemd.

SPINNING

Bij spinning ervaar je het plezier van indoor fietsen in groep, op oppeppende muziek, onderprofessionelebegeleiding. Elk volgenseigenkunnen en willen, waardoor je op een verantwoorde manier je (fiets)uithouding kan verbeteren.

(4)

TAI CHI

Met rustige bewegingen verbeter je je coördinatie, ademhaling, spierkracht en even- wicht. Een zeer toegankelijke sport om even tot rust te komen.

WANDELZOEKTOCHT

Tijdens deze wandeltocht zullen er onderweg enkele opdrachten uitgevoerd moet- en worden. Tussen het wandelen door is er tijd voor een gezellige terraspauze (met gratis basisconsumptie). Bij slecht weer wordt een alternatief voorzien in de sporthal.

(Opgelet: deze wandeltocht telt voor 2 activiteiten en duurt een hele voormiddag).

YIN YOGA

Deze vorm van yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau, het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn. We maken onze dieperliggende bindweefsels sterker, elastischer en gezonder. Ook de organen krijgen hun heling, via de meridiaanlijnen. Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.

ZELFVERDEDIGING

Tijdens de sessie zelfverdediging leer je enkele technieken die je kunnen helpen. Gaande van iemand van je losmaken tot zelf veilig leren vallen.

ZUMBA

Op zuiderse dansritmes kun je je fitheid en conditie verbeteren en tegelijk genieten van de typische Zumba-partysfeer. Plezier verzekerd!

WORKSHOPS

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Voornaam:

... ...

Naam:

...

Adres:

... ...

Gemeente:

... ...

Geslacht: Man Vrouw

Geboortedatum:

...

Telefoon/gsm:

... ...

E-mail:

...

Ik verklaar in goede gezondheid te zijn en ben voldoende fit om aan deze sportdag deel te nemen.

Actieve infosessies waarbij een specialist je tal van interessante weetjes, tips en tricks voor een veilig en gezonde dagelijks leven aanbiedt.

Keuze uit onderstaande thema’s:

GEZOND ONTBIJTEN

Tijdens deze workshop leer je over het belang van een gezond ontbijt. Er worden tips en tricks gegeven hoe je een voedzaam maar ook zeer lekker gevarieerd ontbijt kan maken. Er zal geproefd worden van verschillende bereidingen.

GEZOND APERITIEVEN

Tijdens deze workshop leer je gezonde keuzes te maken bij het aperitieven. Zo leer je aperitieven zonder schuldgevoel en extra kilo’s.

VALPREVENTIE

Valpreventie houdt in dat verschillende maatregelen en hulpmiddelen worden ge- nomen om vallen bij ouderen te voorkomen of te vermijden. Dat kunnen activiteiten zijn die uw lichaam weer fitter maken, maar ook maatregelen die uw leefomgeving veiliger maken.

VOEDINGS- EN BEWEGINGSDRIEHOEK

Op 19 september 2017 heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe Voedings- driehoek uitgebracht. In het nieuwe model ligt de nadruk op welke voedingsmiddelen de beste keuzes zijn in een gezond en duurzaam voedingspatroon. In het model wordt ook rekening gehouden met de huidige voedingsgewoonten in Vlaanderen.

Dit inschrijvingsformulier en het inschrijvingsgeld uiterlijk op 16 mei 2022 te bezorgen aan de sportdienst, Hazebeekstraat 11, 8670 Oostduinkerke of schrijf je inviamailnaar sportdienst@koksijde.be metvermeldenvan degekozensporten.

Elke deelnemer geeft door zijn/haar deelname aan de sportdag de toestemming aan het gemeentebestuur van Koksijde om foto- en filmopnames van de sportdag te gebruiken in haarcommunicatiekanalen.

(5)

ACTIVITEITEN

Gelieve per uur 1 sport aan te kruisen.

bij sommige sporten is er een maximum aantal toegelaten deelnemers.

Maak dus snel je keuze!

9u30 11.15 13.30 15.15

t/m t/m t/m t/m

10u30 12.15 14.30 16.15

O Boogschieten O Netbal O Basket O Fitbal

gymnastiek O Curling O Pickle ball O Badminton O Tafeltennis

O Conditie

gymnastiek O Zelfverdedi-

ging O Power Walk O Mindfull Walk O Lijndans O Cardio

Dance O Low Body

Impact O Afrikaanse dans O Tai Chi O Kubb O *Petanque tornooi*

O Wandelzoektocht* O Fietsen*

O Body

Balance O Yin Yoga O Easy Yoga O Prana Yoga O Easy Fitness O BBB O Zumba O Spinning

O Golf O Golf O Golf O Golf

O Gezond

ontbijten O Gezond

aperitieven O Valpreventie O Voedings- en bewegingsdrie hoek

*Deze sporten lopen over heel de voormiddag of namiddag.

Afbeelding

Updating...

Gerelateerde onderwerpen :