Snuffelstage. Groepsindeling. Feestelijke afsluiting schooljaar. FFF/Grouster Merke. Agenda

Hele tekst

(1)

Jaargang 2015-2016 23 juni 2016

obs De Twa Fisken, Jongema 6,9001 LA Grou T: 0566 - 623000

E: info.detwafisken@proloog.nl I: www.obsdetwafisken.nl Pagina 1 van 5

Agenda

22 juni Nieuwsbrief

Sportdag groepen 6-7-8 28 juni Schoolkrant mee 29 juni Sportdag groepen 3-4-5 4 juli Contactavond

6 juli Nieuwsbrief Contactavond Start Suikerfeest 11 juli Musical groep 8 12 juli Musical groep 8

14 juli Feestelijke afsluiting schooljaar 15 juli Alle leerlingen vanaf 12.15 vrij 16 juli Zomervakantie t/m 28 augustus

Groepsindeling

De klus is geklaard! Het was een heel gepuzzel maar de groepen zijn ingedeeld. In de bijlage vindt u de

groepsindeling voor het nieuwe schooljaar. We gaan er weer een mooi schooljaar van maken!

Feestelijke afsluiting schooljaar

14 juli gaan we met elkaar dit schooljaar afsluiten. De kinderen mogen die dag verkleed op school komen. Het thema is Op Reis. Vrijdagmorgen 15 juli is dan de laatste schooldag.; de kinderen zijn dan tot 12.15 op school (dit in tegenstelling wat er in de jaarplanner staat) en daarna is het vakantie!

FFF/Grouster Merke

In de vorige nieuwsbrief hebben we gevraagd of u mee wilde helpen met het collecteren voor de FFF/spultsjes.

Er zijn al veel ouders die zich hebben opgegeven, waarvoor dank! In de bijlage vindt u de lijst met straten waar we nog geen collectant voor hebben. Heeft u daarvoor tijd en zin? Geeft u zich dan op via info.detwafisken@proloog.nl.

Alvast bedankt!

Snuffelstage

Twee geleden was een bijzondere dag in het

schoolleven van de leerlingen van groep 8 van obs De Twa Fisken.

Zij gingen een dagdeel proeven aan de functie waar ze voor willen gaan leren, een zogenaamde snuffelstage bij bedrijven in en om Grou.

Wat in juni 2015 begon als een losse opmerking van Klaas Goos van Goos Watersport, is uitgegroeid tot een heuse ochtend in de praktijk voor de 52 leerlingen. Zijn terechte vraag: ”Hoe maken de leerlingen in het basisonderwijs kennis met de praktijk?” zette de school en 2 ouders van de ouderraad aan het denken.

Voor de jongeren van tegenwoordig is het ‘wat wil ik worden’ vraagstuk aanzienlijk complexer geworden. Al vroegtijdig moet je een richting kiezen en op basis daarvan een keuze maken voor de middelbare school.

Niet iedere richting geeft garantie op een baan.

Hoe ziet een dagdeel van een brandweerman er uit?

Heeft ie vrij als er geen brand is, wat komt er zoal bij kijken bij de functie? Wat krijgt een dierenarts op een ochtend op de behandeltafel, moeten er ook

formulieren worden ingevuld etc.

Met dit in de gedachten is Rowena Goos bij de

leerkrachten Hans en Jeltje van groep 8 gaan polsen of zij open staan voor een snuffelstage voor de leerlingen.

De leerkrachten zagen dit zeer zeker zitten en wilden het graag in het toch wel drukke lesprogramma gaan inpassen. In het najaar van 2015 zijn Rowena Goos en Jenny Van der Meer Bonsma in samenspraak met de leerkrachten gestart met het benaderen van de ondernemers in en om Grou. Mochten de leerlingen kennis maken met hun vak? Een kijkje in de keuken?

Dit idee werd zeer positief ontvangen bij de Grouster bedrijven. Aan de hand van een heuse motivatie brief heeft de leerling zich voorgesteld aan het bedrijf van zijn/haar keuze en 26 mei was het dan zo ver!

Vanaf deze plek een groot dank u wel voor de Grouster bedrijven die zo geweldig hebben meegewerkt. Het was een super dag voor de leerlingen!

(2)

Pagina 2 van 5

(3)

Pagina 3 van 5

Schoolreisjes

Het is weer de tijd voor schoolreisjes. Afgelopen maandag waren de groepen 6 aan de beurt en die gingen met elkaar naar Slagharen. Een regenachtige dag, maar daar was het plezier niet minder om.

De groepen 1-2 zijn gister naar Drachten geweest. Wat een plezier en indrukken. Moe (lees heel moe ) maar zeker voldaan kwamen ze rond 14.30uur weer terug.

Alle hulpouders willen we bedanken voor de hulp tijdens de schoolreisjes. Zonder uw hulp kunnen we nooit met zoveel kinderen mooie schoolreisjes organiseren.

Bedankt!

(4)

Pagina 4 van 5

Sportdag

Gister hadden de groepen 6-7-8 hun jaarlijkse sportdag.

Gelukkig geen regen al zijn ze wel behoorlijk nat thuis gekomen ben ik bang i.v.m. het zeer natte veld. Maar dat betekende niet dat er niet gesport kon worden.

Heerlijk een ochtend buiten zijn. En ook voor deze ochtend willen we de hulpouders bedanken. Fijn dat jullie er waren om ons te helpen!

Wist u dat

 De fietsavond4daagse start op maandag 27 juni tot en met donderdag 30 juni tussen 18.00 en 19.00 uur vanaf Het Leeuwenhonk van Wielervereniging de Friesche Leeuw aan het Kalverdijkje 64 te Leeuwarden? Zie de bijlage voor alle verdere informatie

 Dat de groepen 1-2 heel graag extra ondergoed en joggingbroeken voor kleuters willen? Heeft u nog kleding en/of ondergoed voor de leeftijd van 4- 7jaar over? Dan mag dat naar de juffen van de onderbouw.

 Uitspraak leerling groep 1-2C; ‘Juf is aan gesprek (in gesprek )

 Juf Loïs vertelde haar leerlingen op een ochtend:

'jongens, vandaag voel ik mij niet helemaal 100%, dus we doen een beetje rustig aan." zegt een leerling nadat het even druk werd in de klas: 'Ho ho, rustig aan vandaag, juf heeft namelijk niet alle 100 punten'..

 Dat er ontzettend veel gevonden voorwerpen zijn zoals sleutels, sieraden, jassen, truien, schoenen, broodbakjes, gymtassen. Wilt u alstublieft nog een keer kijken voor de zomervakantie?? Anders moet ik het echt wegdoen, maar dat is zo zonde. Dat gaan de kleren in de kledingcontainer als alles er nog ligt op de laatste schooldag…..

(5)

Pagina 5 van 5

Gevonden voorwerpen

Afbeelding

Updating...

Referenties

Updating...

Gerelateerde onderwerpen :