Share "Verslag Victoria Sportclub Enschede 1 Eindstand 4-3 Zondag 3 mei 2015"

Bezig met laden.... (Bekijk nu de volledige tekst)

Hele tekst

(1)

Verslag Victoria’28 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 4-3 Zondag 3 mei 2015

Na de mooie overwinning tegen Eilermark, wachtte ons het uitduel, en tevens stadsderby, tegen Victoria’28.

Het thuisduel hadden we onnodig verloren met 3-4, dus we wisten dat we scherp moesten zijn. Ook Victoria heeft sinds de 2e competitiehelft een behoorlijke opmars gemaakt.

Voor beide teams de wetenschap dat een overwinning handhaving zou betekenen.

Sportclub begon de wedstrijd scherp en stond na een kwartier al met 0-2 voor door doelpunten van Patrick Schipholt (penalty) en Kevin Tuin. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. We waren heer en meester in het veld. Vanaf dat moment straalde de ploeg enige arrogantie uit, met wellicht de gedachte “dat het wel goed zou komen”.

Helaas verkeerd gegokt. In plaats van door te drukken en snel de 0-3 te maken, lieten wij het initiatief weer over aan Victoria. En hoe dat kan aflopen wisten we nog van de thuiswedstrijd.

Ondanks enkele mogelijkheden om de score uit te breiden (o.a. Dave van der Molen) kwam Victoria terug in de wedstrijd. Slap achterin ingrijpen betekende 1-2 en door een penalty werd het na 30 minuten 2-2.

We konden dus weer opnieuw beginnen. In de 44e minuut kregen wij wederom een terechte penalty. Ook deze werd onhoudbaar ingeschoten door aanvoerder Patrick Schipholt 2-3. Tegelijkertijd de russtand.

Tijdens de rust werd er duidelijk aangegeven door de trainer dat we moesten blijven voetballen en het initiatief nemen. Op de 1 of andere manier was dit tegen dovemansoren gezegd. Enkele (bepalende) spelers van ons misten na de rust de felheid en slimheid. Wel kregen wij nog een grote kans om op 2-4 te komen, maar een actie van Patrick Schipholt ging via de bovenkant van de lat over.

In plaats van gecontroleerd de wedstrijd proberen uit te spelen, en wellicht de score verder uit te breiden, kwam Victoria terug op 3-3 door een ongelukkig –en onnodig- eigen doelpunt van Jos Nijkrake.

Hierbij mag worden aangetekend dat de coaching door medespelers en doelman beter had gekund.

Op dat moment voetbalden wij tegen onszelf en Victoria rook de overwinning. En helaas gebeurde dat ook.

Halverwege de tweede helft kwamen zij op 4-3. Vanaf dat moment was het slechts eenrichtingsverkeer van ons op het doel van Victoria. Helaas mocht dit niet meer baten en verloren we deze wedstrijd. Wat een afknapper!

Niets ten nadele van onze tegenstander Victoria, maar qua veldspel en kwaliteit hadden wij deze wedstrijd gewoon moeten en kunnen winnen, echter het geloof en wellicht onderschatting na de 0-2 en 2-3 deden ons deels de das om. Echter het blijft wel een collectief falen als team.

Wat opviel was dat bij deze derby veel aanhangers van Sportclub op de wedstrijd waren afgekomen. Naar schatting een groep van 70-80 personen waren aanwezig. Helaas moesten wij hun teleurstellen, echter zondag gaan we dit even rechttrekken.

Doordat onze concurrenten allemaal punten pakten, wordt de laatste wedstrijd van het seizoen, de

thuiswedstrijd tegen ATC’65, nog een belangrijke pot. ATC zal zich niet zomaar gewonnen geven, aangezien zij bij winst ook meedoen aan promotie naar de 2e klasse. Bij winst blijven we in ieder geval in de 3e klasse.

We moeten de aankomende week elkaar maar even weer goed in de ogen kijken en deze wedstrijd snel vergeten. Het vizier moet uitsluitend op as. zondag. Als we uitgaan van onze kwaliteit dan moet het goed komen. We hebben tegen goede tegenstanders als BWO, Vogido en de Tubanters aangetoond dat we goed kunnen spelen, scoren en winnen.

Hopelijk worden we zondag wederom gesteund door onze toeschouwers. Ik verwacht een aantrekkelijke en aanvallende wedstrijd, waarbij wij de winst uiteindelijk zullen pakken!