Civic Soichiro Honda Honda Motor Europe (North) GmbH Honda Nederland BV

Hele tekst

(1)

„Our goal is to provide joy for those who buy our products, sell our products and produce our products.“

Soichiro Honda

Alle in deze brochure genoemde feiten beantwoorden aan de informatie die ten tijde van de druk beschikbaar was en dienen ter informatie vooraf.

Mogelijke kleurafwijkingen van de originele voertuigkleuren zijn het gevolg van druktechnische processen. De afgebeelde producten beantwoorden aan het aanbod voor Nederland. Niet alle modellen zijn vermeld, ga naar uw dealer voor informatie. De in deze catalogus afgebeelde voertuigen zijn ten dele met aanvullende accessoires tegen meerprijs uitgerust en niet alle modelversies zijn in deze catalogus opgenomen. Onder voorbehoud van

wijzigingen van technische specificaties en uitrusting. Spreekt u voor de aankoop alle details door met uw Honda-dealer.

00146-009-0109

Honda Motor Europe (North) GmbH Honda Nederland BV

Tel.: 0800-0237323 www.honda.nl

Civic

(2)

EEN LAND MOBIEL MAKEN

Als jongeman droomde Soichiro Honda ervan alle mensen gemotoriseerd vervoer te bieden, ongeacht hun geslacht, rijkdom of status. Zelfs nu bestaat in sommige landen het woord motorfiets niet – daar wordt gewoon ‘Honda’ gezegd.

RACE-DNA

Na de oprichting van Honda Motor Corporation kon Soichiro Honda zich nog meer richten op zijn grote passie: racen.

Hij kwam er snel achter dat elke verloren race een les is om de auto’s verder te verbeteren. Dat streven om alle uitdagingen te overwinnen is het hart van onze filosofie geworden.

DE RODE H

Tot op de dag van vandaag wordt Honda gezien als een sportmerk en producent van wedstrijdmachines van topklasse voor de Formule 1, MotoGP, powerboatraces, ATV- races en ook grasmaaierraces. Als we het kunnen bouwen, kunnen we ermee racen.

(3)

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

Elk stukje technologie dat we ontwikkelen, heeft een reden. Zelfs de camera’s, de radar en de microprocessoren in ASIMO, onze robot met kunstmatige intelligentie, worden gebruikt om auto’s te ontwikkelen die veiliger en intelligenter zijn dan ooit tevoren.

DE KRACHT OM ANDERS TE ZIJN

Waarom stoppen met auto’s? Wij geloven dat verbrandingsmotoren voor iedereen beter zouden moeten zijn. De uitdaging is ervoor te zorgen dat ze werkelijk beter zijn voor iedereen. Daarom ontwikkelden we een vliegtuig met motoren boven de vleugel in plaats van eronder, om het verbruik en de uitstoot te verminderen. We hebben ook beloofd nooit een tweetakt buitenboordmotor te maken maar alleen lichtere en schonere viertaktmotoren.

EEN HELDERE TOEKOMST

We zien de ontwikkeling van een uitstootloze auto en herbruikbare

energiebronnen als de eerste stap richting een nieuwe toekomst voor auto’s. De obstakels die er zijn, zien we als een uitdaging. Een overtuiging die we hebben meegekregen van Soichiro Honda en een realiteit die grote invloed zal hebben op komende generaties.

(4)
(5)

08 Exterieur 10 Interieur 16 Techniek 18 Veiligheid 20 Uitrusting

30 Technische gegevens 34 Uitrustingsgegevens

38 Exterieur 40 Interieur 44 Techniek 46 Veiligheid 48 Uitrusting

54 Technische gegevens 56 Uitrustingsgegevens

60 Exterieur 62 Interieur 64 Uitrusting

68 Technische gegevens 70 Uitrustingsgegevens

72 Accessoires 78 Service en meer Toen projectleider Yoshiyuki Matsumoto de ontwerpen van de Civic te zien

kreeg, was zijn eerste idee: „Deze auto bouwen is onmogelijk!”. Maar meteen daarna dacht hij: „Precies daarom moeten wij hem bouwen!”.

Het idee achter het ontwerp is revolutionair – de beste Honda-technologie combineren met Europese design. Het resultaat is een nieuwe compromisloze Honda die uitmunt door zijn styling, prestaties, ruimte en flexibiliteit. Voor wie zijn Honda graag praktisch of sportief wil, is er keuze uit drie bijzondere modelvarianten: de comfortabele Civic 5-deurs, de dynamische Civic Type S en de ultrasportieve Civic Type R.

CIVIC 5-DEURS CIVIC TYPE S CIVIC TYPE R

EEN FILOSOFIE,

ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN.

(6)
(7)

Een sportieve, veelzijdige en verbluffend ruime compacte auto. Dat is wellicht het laatste wat men van de Civic 5-deurs zou verwachten wanneer u hem op straat ziet. Het doordachte interieur is dan ook een aangename verrassing. Of men nu achter het stuur, op de passagiersstoel of achterin zit, de Civic is altijd erg ruim en comfortabel.

ALLES IS MOGELIJK.

(8)

Het rijgenot begint nog voor het instappen, door uw blik over de wigvormige carrosserie te laten glijden.

Dit verbetert niet alleen de stroomlijn en beperkt windgeruis, het verraadt ook de sportieve genen van de Civic. De twee driehoekige uitlaten en de mistlichten1 zijn typerend voor de sportieve styling van de Civic – net als de voorste deurgrepen en de opvallende koplampen en achterlichten. Het front oogt nog dynamischer dankzij de extra luchtinlaten en het uitspringende Honda-logo. De vernieuwde voor- en achterbumperspoiler, de gewijzigde achterlichten met meer wit en rood dragen hiertoe bij. De sportieve carrosserie en lichtmetalen 17” velgen2 met nieuw design oogt de Civic beter dan ooit.

1 Standaard vanaf de Sport uitrusting.

2 Standaard vanaf de Executive uitrusting.

FRAAIE BOCHTEN, STRAKKE LIJNEN –

NIET ALLEEN OP DE WEG.

(9)
(10)
(11)

VOORUITSTREVEND DESIGN.

(12)

VAN A NAAR B IN ALLE COMFORT.

(13)
(14)
(15)

Hoe praktisch een auto met de lijn van een sportcoupé kan zijn, bewijst de Civic met name bij het inladen. Zijn geraffineerd ruimteconcept is opgewassen tegen alle uitdagingen. De

achterdeuren kunnen in drie standen worden geopend tot een hoek van bijna 90 graden. De zitting van de deelbare achterbank kan worden opgeklapt, net zoals in de bioscoop, waardoor ook hoge ladingen zoals bv. een fiets of kinderwagen makkelijk kunnen worden vervoerd. Geen wonder dat er voor dit concept maar één naam in aanmerking: „Magic Seats“. De rugleuningen van de achterbank kunnen in een verhouding 60/40 of samen in de vloer worden verzonken zonder de hoofdsteunen te verwijderen. Bijzonder handig om over deze vlakke vloer grote en zware ladingen te vervoeren.

Achterin beschikt de Civic over de grootste laadruimte in zijn klasse.

Twee combineerbare laadniveaus zijn samen goed voor een inhoud van 456 liter. Het eerste niveau voor grote ladingen is vlot

toegankelijk dankzij de lage laaddrempel. De verdekte laadruimte van 29 liter is toegankelijk via een klep in de laadvloer. Deze extra laadruimte is ideaal voor waardevolle en kwetsbare spullen, en kan tevens worden benut voor meer laadhoogte.

Gedetailleerde informatie over de uitrusting staat in de tabel op pagina 34.

VEEL

(SPEEL)RUIMTE.

(16)
(17)

De innovatieve i-VTEC®-technologie zorgt voor buitengewone prestaties over een breed toerenbereik.

Dat maakt onze benzinemotoren efficiënt – en uw keuze tussen beide krachtbronnen nog makkelijker. De nieuwe 1.4-i-VTEC®-motor is nu 74 kW (100 pk) sterk met een verbeterde handgeschakelde 6-versnellingsbak. Optioneel ook verkrijgbaar met een gerobotiseerde 6-versnellingsbak i-SHIFT® met Hill Start Assist, (wegrijhulp op hellingen) en schakelflippers aan het stuur. Zo rijdt u ontspannen én zuinig tegelijk. De 1.8 i-VTEC®-motor is even krachtig als een 2-liter benzinemotor en verbruikt minder dan een 1,6-liter motor. Optioneel voor nog meer rijcomfort is de 1,8-liter motor verkrijgbaar met een nieuwe 5-traps volautomaat.

Gaat u voor een dieselmotor, dan is de 2,2-liter i-CTDi® Common Rail-dieselmotor van 103 kW (140 pk) de ideale keuze.

Zijn extreem hoge koppel, gecultiveerde werking én zuinig verbruik weten alle kilometervreters te bekoren.

Bovendien is deze bijzondere turbomotor één van de stilste in zijn klasse.

STERK & KRACHTIG

(18)

Bandenspanningcontrolesysteem Airbags

Actieve hoofdsteunen Bij een aanrijding aan de achterzijde bieden de actieve hoofdsteunen extra bescherming aan de bestuurder en de voorste passagier. In een fractie van een seconde komen de hoofdsteunen naar voren om de beweging van het hoofd te beperken en daarmee de kans op een whiplash te verkleinen.

Als er luchtdrukverlies optreedt in een van de banden, dan waarschuwt het

bandenspanningcontrolesysteem de bestuurder via de multi-informatiedisplay.

De Civic is voorzien van twee front- en twee zijairbags, én twee gordijnairbags die bij een aanrijding van opzij de gehele zijruit afdekken en zo de inzittenden beschermen. Wanneer een kind meereist in een kinderzitje op de voorste passagiersstoel, kan de passagiersairbag uitgeschakeld worden.

(19)

ISOFIX-bevestigingspunten

In uw Civic moet u zich uiteraard niet alleen prettig, maar ook veilig voelen. Daarom hebben wij hem uitgerust met toonaangevende veiligheidsvoorzieningen.

De ACE-veiligheidskooi (Advanced Compatibility Engineering) bestaat voor 42% uit ultrasterk staal en verdeelt bij een botsing de kinetische energie over geprogrammeerde banen om de inzittenden optimaal te beschermen.

Het elektronische stabilisatieprogramma VSA (Vehicle Stability Assist) verhoogt de actieve rijveiligheid in kritieke situaties zoals bij plotselinge uitwijkmanoeuvres. Het controleert permanent de wegligging van de Civic en verzekert de rijstabiliteit door het motorkoppel te doseren en grijpt indien nodig in door bepaalde wielen te remmen. Wanneer de bandenspanning te laag wordt, waarschuwt het bandenspanningscontrolesysteem de bestuurder via het centrale display. Bij een aanrijding achter worden de voorste inzittenden beschermd door anti Whiplash hoofdsteunen. Die bewegen in fracties van een seconde naar voren om nekletsel te voorkomen. Driepuntsveiligheidsgordels met automatische gordelspanners en spankrachtbegrenzers houden de inzittenden bij een botsing stevig op hun plaats. Naast twee front- en twee zijairbags voor is de Civic ook nog uitgerust met gordijnairbags voor en achter die bij een aanrijding de zijruiten volledig afdekken om de inzittenden optimaal te beschermen. Wanneer u een kinderzitje meevoert op de voorpassagiersstoel, kan de passagiersairbag worden uitgeschakeld. De achterbank van de Civic is voorzien van het ISOFIX-bevestigingssysteem voor 2 kinderzitjes. Zo rijden ook de kleinste passagiers veilig mee.

Twee kinderzitjes kunnen veilig vastgezet worden op de achterstoelen met behulp van de ISOFIX-bevestigingspunten, zodat ook de kleinste passagiers veilig meereizen.

RIJGENOT IN ALLE VEILIGHEID.

(20)

2 2

1

(21)

7 5 3

8 6 4

1. GRILLE

De opvallende grille met extra luchtinlaten aan weerszijden van het Honda-logo vergroot de dynamische uitstraling van de voorzijde.

2. ACHTERSPOILER/ACHTERLICHTUNITS/

PARKEERSENSOREN

De bescheiden achterspoiler rondt de sportieve uitstraling van de Civic perfect af en zorgt voor een zekere wegligging. Aan de achterzijde zorgen verder de zachtrode achterlichtunits met witte accenten voor de herkenbaarheid. Tijdens het achteruit inpar- keren waarschuwen de vier in de

achterbumper geïntegreerde

parkeersensoren de bestuurder met een geluidssignaal en met een melding in de multi-informatiedisplay als de afstand tussen de auto en een ander object te klein wordt.

3. MISTLAMPEN VOOR

De mistlampen in de voorbumper hebben een typische driehoekvorm en zorgen bij slechte weersomstandigheden voor optimale verlichting van het wegdek.

4. INKLAPBARE BUITENSPIEGELS MET GEÏNTEGREERD KNIPPERLICHT Ook de in de elektrisch inklapbare buiten- spiegels geïntegreerde zijknipperlichten zijn driehoekig van vorm. Ze bieden extra veiligheid als van richting wordt veranderd.

5. PORTIERGREPEN VOOR

De voorste portiergrepen in aluminiumlook vormen een fraai detail van de op de driehoek geïnspireerde vormtaal die het prijswinnende design van de Civic kenmerkt.

6. PORTIERGREPEN ACHTER

De achterste portiergrepen zijn optisch in de raamomlijsting verstopt. Daardoor heeft de Civic de uitstraling van een sportcoupé.

7. VERCHROOMDE, DUBBELE UITLAAT

Zelfs de verchroomde dubbele uitlaten passen perfect bij het kenmerkende driehoekdesign van de Civic; het zijn echte blikvangers.

8. LICHTMETALEN 17-INCHWIELEN Lichtmetalen 17-inchwielen met

dubbelspaaksdesign maken de sportieve uitstraling compleet.

Gedetailleerde informatie over de uitrusting staat in de tabel op pagina 34.

(22)

1

2 3

(23)

5 4

1. GLAZEN PANORAMADAK Het glazen panoramadak vergroot het ruimtelijke gevoel in de Civic. Als de zon fel schijnt, biedt het elektrisch bedienbare zonnescherm schaduw aan de inzittenden.

2. STARTKNOP

De karakteristieke, links van het stuur geplaat ste startknop herinnert u telkens als u de motor van de Civic start aan de sportieve historie van Honda.

3. DVD-NAVIGATIESYSTEEM

Het dvd-navigatiesysteem leidt u met behulp van aanwijzingen op het grote, direct onder de voorruit geplaatste 7-inchscherm naar bestem mingen in West- en Midden-Europa.

Het systeem kan meer dan alleen routes bepalen. Om deze functies te bedienen hoeft u uw handen niet van het stuur te halen: dankzij stemherkenning volgt de Civic gesproken opdrachten op. U kunt bijvoorbeeld een nummer kiezen om handsfree te bellen met het Bluetooth®-telefoonsysteem, de

klimaatregeling instellen en het audiosysteem bedienen. De afleiding is dus minimaal zodat u zich op het verkeer en de fantastische rijervaring kunt concentreren.

4. MULTI-INFORMATIEDISPLAY/

BLUETOOTH/CRUISECONROL De multi-informatiedisplay geeft nuttige gegevens weer zoals het gemiddelde brandstofverbruik, het bereik met de beschikbare brandstofvoorraad, de actuele reisduur en de buitentemperatuur. Ook ziet u of alle passagiers hun veiligheidsgordel dragen. Het Bluetooth®-telefoonsysteem stelt u in staat om handsfree te telefoneren tijdens het rijden. De bediening verloopt via het stuurwiel en gesproken opdrachten via de in de auto geïntegreerde microfoon. U hoort uw gesprekspartner uit de luidsprekers van het audiosysteem. Bij lange ritten houdt de cruisecontrol de door u ingestelde snelheid aan, praktisch en comfortabel.

5. AUDIOSYSTEEM/MULTIFUNCTIONELE KNOP

Cd, mp3 of radio – uw favoriete muziek weerklinkt in de Civic met het eenvoudig bedienbare audiosysteem.

Het navigatiesysteem, het audiosysteem en de klimaatregeling bedient u intuïtief met de centrale multifunctionele knop.

Gedetailleerde informatie over de uitrusting staat in de tabel op pagina 34.

(24)

12-voltaansluiting in bagageruimte

ABS met EBD (Electronic Brake-force Distribution) Achterbank met neerklapbare rugleuningen (60:40) Achterbank met opklapbare zittingen (60:40) Actieve hoofdsteunen voor, hoofdsteunen achter

Airbagsysteem met frontale en zijairbags voor en gordijnairbags voor en achter

Bandenspanningcontrolesysteem Bekerhouders voor en achter

Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar

Buitenspiegels (aan bestuurderskant met dodehoekdeel) in carrosserie- kleur gespoten

Buitenspiegels elektrisch verstelbaar en verwarmbaar

Bumpers in carrosseriekleur, spatschermverbreders en zijskirts grijs gespoten

Centrale armsteun voor

Centrale vergrendeling met afstandsbediening en knipperlichtsignaal Dashboardkastje verlicht

Dubbele driehoekige uitlaat (1.8 i-VTEC en 2.2 i-CTDi) Getinte ruiten

Gordelspanners en spankrachtbegrenzers voor Gordelverklikkers voor bestuurder en alle passagiers Handgeschakelde zesversnellingsbak met schakelindicator Honda IMS (bandenreparatieset met 12-voltcompressor) ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes op achterbank Instrumentenpaneel met doorlichttechniek

Leeslampjes voor

Make-upspiegels met klepje voor bestuurder en passagier Multi-informatiedisplay

Panelen met aluminiumlook op middenconsole en portieren Portierramen achter elektrisch bedienbaar

Portierramen voor elektrisch bedienbaar, met open-/sluitautomaat Remassistent

Roetfilter (2.2 i-CTDi) Sfeerverlichting

Stabiliteitsprogamma VSA (Vehicle Stability Control) Stalen 16-inchwielen

Startonderbreker met wisselcode Stuurbekrachtiging, elektrisch (EPS) Stuurwiel in hoogte en diepte verstelbaar Veiligheidsgordels voor in hoogte verstelbaar Versterkingen tegen zijdelings aanrijdingen Voetgangervriendelijke voorzijde

Zijknipperlichten in de buitenspiegels geïntegreerd

Standaarduitrusting Civic

(25)

Extra ten opzichte van standaarduitrusting:

Aux-aansluiting voor externe audio

Bagageruimtevloer met twee niveaus en opbergvak Centrale, neerklapbare armsteun achter, met bekerhouders Klimaatregeling met pollenfilter

Luidsprekers voor en achter

Make-upspiegels voor bestuurder en passagier verlicht Multifunctioneel stuurwiel

Radio/cd/mp3-speler met snelheidsafhankelijke volumeregeling Wieldoppen

Comfort

(26)

Extra ten opzichte van Comfort:

Alarmsysteem

Buitenspiegels elektrisch inklapbaar Cruisecontrol

Lichtmetalen 16-inchwielen (1.4 i-VTEC)

Lichtmetalen 17-inchwielen (1.8 i-VTEC en 2.2 i-CTDi) Lichtsensor (automatisch inschakelende verlichting) Mistlampen

Parkeersensoren achter Regensensor

Sportpedalen en voetsteun in aluminium Stuurwiel met leder bekleed

Tweeters voor

USB-aansluiting voor externe audio

Sport

(27)

Extra ten opzichte van Sport:

Automatisch dimmende binnenspiegel

Bluetooth®-telefoonsysteem met stembediening Glazen panoramadak boven beide zitrijen, met elektrisch bedienbaar en gedeeld zonnescherm

Klimaatregeling met twee zones en pollenfilter Lichtmetalen 17-inchwielen

Voorstoelen verwarmbaar

Xenonkoplampen met automatische hoogteregeling en koplampsproeiers

Executive

(28)

3

1 2

In het interieur kunt u plaatsnemen op comfortabele stoelen die voorzien zijn van zwarte stoffen bekleding of luxe lederen bekleding, de keus is aan u. Ongeacht uw keuze zult u zich helemaal thuis voelen in uw Civic.

1 Zwarte stof

2 Zwart leder (optioneel voor Civic Executive)

3 Beige leder (optioneel voor Civic Executive, niet leverbaar in combinatie met de lakkleur Milano Red)

Uitrusting interieur

(29)

1 3

5 2

4 6

Zes lakkleuren voor een onderscheidend uiterlijk. Hoe wilt u zich aan de buitenwereld presenteren? Met warm rood of toch diep en mysterieus zwart? U kunt alleen maar de juiste keuze maken, want uw Civic valt hoe dan ook op in de massa.

1 Milano Red

2 Alabaster Silver Metallic 3 Polished Metal Metallic 4 Crystal Black Pearl 5 Deep Sapphire Blue Pearl 6 Galaxy Gray Metallic

Kleuren

(30)

Motor

Type viercilinder lijnmotor, 16 kleppen per cilinder

bovenliggen nokkenas (SOHC) lichtmetalen motorblok en cilinderkop

variabele klepbediening i-VTEC

Cilinderinhoud cm3 1.339

Vermogen (80/1269/EWG) kW (Pk) bij min-1 73 (100) / 6.000

Max. koppel Nm bij min-1 127 / 4.800

Brandstofinspuitsysteem PGM-FI

Uitlaatgasreiniging driewegkatalysator

Euronorm EURO 5

Brandstofverbruik

Brandstofbehoefte Euroloodvrij (95 RON)

Verbruik L / 100 km (1999/100/EC)1) Handgeschakeld / Automaat

Stadsrit Liter 7,3 / 6,9

Buitenweg Liter 5,0 / 5,1

Combinatierit Liter 5,9 / 5,7

CO2- uitstoot g/km 135 / 132

Energielabel A A A

Rijprestaties

Handgeschakeld / i-SHIFT2)

Topsnelheid km/h 177 / 177

Accelleratie 0-100 km/h s 13,0 /15,0

Wielophanging

Vooras McPherson wielophanging

Achteras dubbele torsiestang constructie met schroefveer

Besturing electrische stuurbekrachtiging (EPS)

Wielen / Banden

Velg diameter 16 X 6 1/2 J, stalen velgen 16 X 6 1/2 J, stalen velgen 16 X 6 1/2 J, lichtmetalen velgen

Banden 205/55 R16 85H 205/55 R16 85H 205/55 R16 85H

Remmen

Type ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging

Remmen, voor schijfremmen, Ø= 282 mm, geventileerd

Remmen, achter schijfremmen, Ø= 260 mm

1)Alle waarden hebben betrekking op het EU-basismodel met standaarduitrusting. De vermelde gegevens hebben geen betrekking op een specifiek voertuig en behoren niet tot het aanbod. Ze dienen uitsluitend om verschillende voertuigen met elkaar te kunnen vergelijken. De gemiddelde verbruikscijfers zijn vastgesteld conform voorgeschreven EU-meetmethoden (RL 80/1268/EEG in de huidige uitgave) op basis van het volgens RL1999/100/EG vastgelegde leeggewicht van een EU-basismodel.

De van het EU basismodel afwijkende uitrusting kan onder meer de vermelde verbruiks en emissiewaarden beinvloeden.Het kan bovendien het gewicht, de topsnelheid en de accelleratie beinvloeden. Het brandstofverbruik en de CO2uitstoot van een auto hangen niet alleen af van een efficient verbruik van de brandstof door de auto, maar ook van de rijomstandigheden en niet technische invloeden zoals weer, wegdek, verkeer en de toestand van het voertuig.

(31)

1.8 Comfort 1.8 Sport 1.8 Executive 2.2i-CTDi Comfort 2.2i-CTDi Sport 2.2i-CTDi Executive viercilinder lijnmotor, 16 kleppen per cilinder viercilinder lijnmotor, 16 kleppen per cilinder

bovenliggen nokkenas (SOHC) dubbele bovenliggende nokkenassen (DOHC)

lichtmetalen motorblok en cilinderkop lichtmetalen motorblok en cilinderkop

variabele klepbediening i-VTEC turbo en intercooling

1.799 2.204

103 (140) / 6.300 103 (140) / 4.000

174 / 4.300 340 / 2.000

PGM-FI common rail diesel directe inspuiting

driewegkatalysator roetfilter / katalysator

EURO 5 EURO 4

Euroloodvrij (95 RON) Diesel

8,6 / 9,8 8,8 / 10,0 8,8 / 10,0 6,5 / - 6,7 / - 6,7 / -

5,5 / 5,6 5,5 / 5,8 5,5 / 5,8 4,3 / - 4,5 / - 4,5 / -

6,6 / 7,1 6,7 / 7,3 6,7 / 7,3 5,1 / - 5,3 / - 5,3 / -

152 / 165 155 / 169 155 / 169 135 / - 140 / - 140 / -

B / C C C C C C

205 / 197 205 / -

8,9 / 11,0 8,7 / -

McPherson wielophanging McPherson wielophanging

dubbele torsiestang constructie met schroefveer dubbele torsiestang constructie met schroefveer

electrische stuurbekrachtiging (EPS) electrische stuurbekrachtiging (EPS)

16 X 6 1/2 J, stalen velgen 17 X 7 J, lichtmetalen velgen 18 X 7 J, lichtmetalen velgen 16 X 6 1/2 J, stalen velgen 17 X 7 J, lichtmetalen velgen 18 X 7 J, lichtmetalen velgen

205/55 R16 89V 225/45 R17 89V 225/45 R17 89V 205/55 R16 89V 225/45 R17 89V 225/45 R17 89V

ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging schijfremmen, Ø= 282 mm, geventileerd

schijfremmen, Ø= 260 mm

(32)

1.765 mm

1.460 mm

Afmetingen

Lengte mm 4.255

Breedte mm 1.765

Hoogte (zonder antenne) mm 1.460

Wielbasis mm 2.620

Spoorbreedte voor / achter mm 1.505/1.510

Aantal zitplaatsen 5

Draaicirkel (M) 11,0

Inhoud bagageruimte (VDA-norm) Liter 456

Tankinhoud Liter 50

Gewichten

Handgeschakeld / i-SHIFT

Leeggewicht3) kg 1.157 / 1.160

Maximaal toelaatbaar totaalgewicht kg 1.690 / 1.690

Laadvermogen kg 433 / 430

Max. massa aanhanger (geremd) kg 1.200 / 1.200

Max. massa aanhanger (ongeremd) kg 500 / 500

Maximale kogeldruk kg 75 /75

Aandrijving voorwielaandrijving

(33)

4.255 mm

1.8 Comfort 1.8 Sport 1.8 Executive 2.2i-CTDi Comfort 2.2i-CTDi Sport 2.2i-CTDi Executive

11,0 11,8 11,8 11,4 11,8 11,8

1.165 / 1.224 1.322 / -

1.750 / 1.800 1.890 / -

485 / 476 468 / -

1.400 / 1.000 1.500 / -

500 / 500 500 / -

75 / 75 75 / -

(34)

Comfort Sport Comfort Sport Executive TECHNIEK

Handgeschakeld versnellingsbak met 6 versnellingen en schakelindicator • • • • • •

5-traps automaat - - - O1) O1) O1)

i-SHIFT gerobotiseerde handgeschakelde transmissie met 6-versnellingen, schakelflippers aan het stuurwiel en en Hill Start Assist

(voorkomt achteruitrijden van auto op helling) - O O - - -

Roetfilter (2.2i-CTDi) - - - • • •

ACTIEVE VEILIGHEID

Snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging (EPS) • • • • • •

ABS Anti Blokkeer Systeem • • • • • •

EBD Electronische remdruk verdeling • • • • • •

BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging • • • • • •

VSA (Vehicle Stability System) voertuigstabilisatie programma met

tractie controle • • • • • •

Xenon verlichtingssysteem met koplamp hogedrukreiniger en

automatische koplamphoogte verstelling. - - - - O •

Mistlampen, voor A A • A • •

Banden spanning sensor • • • • • •

Parkeersensor, achter A A • A • •

Auto dim binnenspiegel A A A A A •

Lichtsensor - automatische inschakeling verlichting - - • - • •

Regensensor - automatische inschakeling ruitenwissers - - • - • •

Richtingaanwijzer, geintegreerd in de buitenspiegels • • • • • •

Startblokkering met wissellende code • • • • • •

PASSIEVE VEILIGHEID

Flankbescherming, alle portieren • • • • • •

Driepunts veiligheidsgordels op vijf zitplaatsen • • • • • •

Veiligheidsgordels voor, in hoogte verstelbaar • • • • • •

Gordelspanners voor • • • • • •

Spankrachtbegrenzer gordels voor • • • • • •

Waarschuwing gordelgebruik voor vijf zitplaatsen • • • • • •

Airbag (2 traps) voor bestuurder en voorpassagier • • • • • •

Zijairbags, voor • • • • • •

Gordijnairbags, voor en achter • • • • • •

Anti-whiplash actieve hoofdsteunen voor - • • • • •

Hoofdsteunen, achter (3) 3 3 3 3 3 3

ISOFIX en Top Tether bevestigingspunten voor kinderzitjes

(buitenste zitplaatsen achter) • • • • • •

Alarm - - • - • •

Lifehammer • • • • • •

Gevarendriehoek • • • • • •

Bandenreparatiepakket met 12V-compressor • • • • • •

INTERIEUR

Centrale deur en achterklepvergrendeling, afstandbedienbaar met

knipperlicht bevestiging • • • • • •

Sportpedalen en voetsteun aluminium design A A • A • •

Lederen stuurwiel A A • A • •

Multifunctioneel stuurwiel - • • • • •

Stuurwiel, radiaal en axiaal verstelbaar • • • • • •

Optitron dashboardverlichting • • • • • •

Boordcomputer • • • • • •

Cruise control - - • - • •

Bluetooth®draadloze interface voor mobiele telefoons,

incl. spraakbesturing - - - •

Radio met CD-speler (MP3-mogelijkheid) en snelheidsafhankelijke

volume regeling - • • • • •

(35)

1.4 1.4 1.4 1.8 / 2.2i-CTDi 1.8 / 2.2i-CTDi 1.8 / 2.2i-CTDi

Comfort Sport Comfort Sport Executive

INTERIEUR

Aansluitpoort externe audiobronnen AUX-IN / USB-IN -/A •/A •/• •/A •/• •/•

Luidsprekers, voor (2) / achter (2) A/A •/• •/• •/• •/• •/•

Tweeters, voorin (2x) A A • A • •

DVD-Navigatiesystem met verkeersinformatie (TMC),

incl. DVD voor Westeuropa, 7"" kleurenscherm, bluetooth en spraaksturing" - - - - O2) O

Airconditioning met pollenfilter - • • • • -

Dual zone climate control met pollenfilter - - - •

Aluminium-look details op de midden console en deurbekleding • • • • • •

Dashboardkastje, verlicht / gekoeld •/- •/• •/• •/• •/• •/•

Ambient sfeerverlichting • • • • • •

Van binnenuit ontgrendelbare brandstofklep • • • • • •

Lederen interieur - - - O

Interieurverlichting met vertraagde uitschakeling • • • • • •

Bestuurdersstoel, in hoogte verstelbaar • • • • • •

Stoelverwarming, voor - - - •

Lectuurtas aan de rugleuning van de passagierstoel • • • • • •

Bekerhouders voor / achter •/• •/• •/• •/• •/• •/•

Buitenspiegel, elektrisch verstelbaar / verwarmbaar / inklapbaar •/•/- •/•/- •/•/• •/•/- •/•/• •/•/•

Electrisch bedienbare ruiten voor met comfortschakeling • • • • • •

Electrisch bedienbare ruiten achter • • • • • •

Kaartleeslampjes voor • • • • • •

Make-up-spiegel bestuurder en voorpassagier / met verlichting •/- •/• •/• •/• •/• •/•

Middenarmsteun achter, uitklapbaar met bekerhouders - • • • • •

Middenarmsteun voor • • • • • •

Achterbank opklap systeem (one-hand/fold-up systeem) (60:40) • • • • • •

Achterbank inklap systeem (one-hand/fold down systeem) (60:40) • • • • • •

Hoedenplank - • • • • •

12-V aansluiting in de bagageruimte • • • • • •

Verlichting in de bagageruimte • • • • • •

Vloer laadruimte, verstelbaar op 2 niveau's - • • • • •

Verborgen bagageruime (+29 liter) • • • • • •

Bevestigingspunten in de bagageruimte • • • • • •

Panoramisch glazen dak met electrisch bedienbaar zonnescherm - - - •

EXTERIEUR

Bumpers in carroseriekleur • • • • • •

Ruitenwissers voor, met variable intervalinstelling • • • • • •

Buitenspiegels in carroseriekleur (bestuurderskant aspherisch) • • • • • •

Aluminium look deurgrepen • • • • • •

Warmtewerend en getint glas rondom • • • • • •

16" Stalen velgen • • - • - -

Wieldoppen - • - • - -

16" Lichtmetalen velgen A A • A - -

17" Lichtmetalen velgen A A A A • •

Dubbele uitlaateindstukken, driehoeksdesign - - - • • •

• = Standaarduitrusting O = Optie

A = Accessoire

1)Alleen beschikbaar op de 1.8l benzinemotor

2)Alleen in combinatie met xenonverlichting

(36)
(37)

Net als elke Civic munt ook de driedeurs sportcoupé Civic Type S uit door de combinatie van baanbrekend design, geavanceerde technologie en voortreffelijke rijkwaliteiten. Zijn karaktervolle uitstraling en compromisloos concept maken hem uniek. De Civic Type S maakt grote indruk met zijn prestatievermogen maar ook met nieuwe, doordachte details en exclusieve uitrusting – zoals u van een individuele sportcoupé verwacht.

Op het eerste gezicht oogt de Civic Type S als een Civic 5-deurs, maar bij nadere kennismaking blijkt de Type S een uitgesproken persoonlijkheid en sportiviteit. Wij hebben het ontwerp van de nieuwe Civic als basis genomen met sportievere handling en bediening.

SPORTIEVE ELEGANTIE

ZONDER COMPROMISSEN.

(38)
(39)

Onze ingenieurs hebben de Type S niet alleen ontwikkeld omwille van zijn looks, maar ook met een helder doel voor ogen – grenzeloos rijplezier. Zo werd de carrosserie aangepast met een lager zwaartepunt om zo de handling in elke rijsituatie te optimaliseren. De grotere neerwaartse druk bezorgt de Type S nog sportievere rijeigenschappen die duidelijk merkbaar zijn. De lichtmetalen 17” velgen1 en brede banden zorgen voor een optimale wegligging, terwijl het sportonderstel rolneigingen tot een minimum beperkt. Zo geniet u van een veilig en rustig rijgevoel in een auto die goed oogt en erg veel rijplezier biedt.

1 Op de 1.8 en 2.2 iCTDi.

MEER DAN UITERLIJK VERTOON.

(40)
(41)

UW COMMANDOCENTRUM.

(42)
(43)

Uiteraard zijn er naast de vele nuttige voorzieningen waarmee een Civic Type S is uitgerust ook details die vooral het sportieve karakter accentueren en bijzonder fraai ogen. Bijvoorbeeld wanneer u in de sportstoel met kwaliteitsvolle bekleding van Alcantara en stof zit en u – als bestuurder – op de start- knop drukt, het met leder beklede stuur in de handen houdt en zich één met de auto voelt. Zilverkleu- rig stiksel siert stoelen en stuurwiel. Metallic afwerking van middenconsole en deuren typeren deze sportcoupé. En zelfs in de voetenruimte is er iets wat elke sportieve rijder weet te bekoren ¬–

aluminium pedalen.

VEEL PLAATS,

OOK VOOR PASSAGIERS.

(44)

Wanneer het om het hart van de Civic Type S gaat, zijn we royaal wat de keuze aan motoren betreft. Laag verbruik en lage emissie kenmerken die motoren. Bijvoorbeeld onze nieuwe 1.4 I-VTEC-motor van 73 kW (100 pk) met standaard handgeschakelde 6-versnellingsbak naar keuze met

gerobotiseerde i-SHIFT 6-bak met Hill start assist (wegrijhulp bij hellingen) en schakelflippers aan het stuur. Daarnaast zijn er nog twee potente

krachtbronnen beschikbaar – de 1.8 i-VTEC® benzinemotor, voor gemak én sportiviteit optioneel leverbaar met de i-SHIFT transmissie met Sportmodus.

Of de superieure 2.2 i-CTDi® dieselmotor van elk 103 kW (140 pk). Voor welke motor u ook kiest, rijgenot is verzekerd.

DRIE MOTOREN.

UNIEK RIJGENOT.

(45)
(46)

De Civic Type S bewijst dat ook een veilige auto opwindend kan zijn. De innovatieve ACE-veiligheidskooi (Advanced Compatibility Engineering) verdeelt bij een frontale botsing de kinetische energie over verscheidene lastbanen om de inzittenden te ontzien. Front-, zij- en gordijnaibags voor en achter, een antiblokkeerremsysteem (ABS), elektronische

remkrachtverdeling (EBD) en stabilisatieprogramma (VSA) zijn standaard.

Om deze veiligheidssystemen te ontwikkelen en te testen, moest echter eerst een crashtestcentrum worden gevonden. Geen enkel voldeed aan onze eisen. Dus bouwden Honda een eigen crashtestcentrum in Tochigi.

Het is het grootste indoor laboratorium ter wereld en tevens de thuisbasis van de meest geavanceerde crashtestdummy ter wereld, de Polar II. Zo weten wij als geen ander hoe passagiers en voetgangers optimaal kunnen worden beschermd. De omvangrijke

veiligheidsuitrusting van uw Civic Type S kunt u dan wel niet zien. Maar het geeft toch een goed gevoel te weten dat ze er is.

VEILIGHEID VOOR ALLES.

(47)
(48)

1

2 3 4

(49)

5

6

1. GRILL

Een nieuwe grille met gaas en een brede aluminium strip geeft de Civic Type S een markante uitstraling.

2. LICHTMETALEN 17-INCHWIELEN De lichtmetalen wielen met vijfspaaksdesign completeren de sportieve uitstraling.

3. PORTIERGREEP

De portiergreep in aluminiumlook is net als veel andere onderdelen geïnspireerd op de driehoek en onderstreept de dynamische lijnvoering van de Civic.

4. TANKKLEP

De ronde tankklep met aluminiumlook verwijst naar Honda’s historie in de autosport.

5. ACHTERLICHTUNITS/

ACHTERSPOILER

Zachtrode achterlichtunits met witte accenten vergroten de herkenbaarheid van de Civic Type S. De achterspoiler past perfect bij de sportieve uitstraling van de Type S en zorgt voor een zekere wegligging.

6. VERCHROOMDE, DUBBELE UITLAAT

De driehoekige, verchroomde dubbele uitlaten zijn sportieve accenten die het karakteristieke design van de Civic perfect afronden.

Gedetailleerde informatie over de uitrusting staat in de tabel op pagina 56.

(50)

1

2 3 4

(51)

6 7 5

1. SPORTSTOELEN

De elegante sportstoelen zijn met alcantara en hoogwaardige stof bekleed en voorzien van zilverkleurige stiksels. Ze bieden een comfortabele zitpositie en veel zijdelingse steun.

2. STARTKNOP

De karakteristieke, links van het stuur geplaatste startknop herinnert u telkens als u de motor van de Civic start aan de sportieve historie van Honda.

3. STUURWIEL MET ZILVERKLEURIGE STIKSELS

Net als de sportstoelen is het met leder beklede multifunctionele stuurwiel voorzien van zilverkleurige stiksels.

4. AUDIOBEDIENING VIA HET STUURWIEL

U bedient het audiosysteem eenvoudig via het stuurwiel. Om uw lievelingsmuziek – van radio, cd of mp3 – af te spelen hoeft u uw handen dus niet van het stuur te nemen.

5. MULTI-INFORMATIEDISPLAY Het multi-informatiedisplay geeft nuttige gegevens weer zoals het gemiddelde brandstofverbruik, het bereik met de beschikbare brandstofvoorraad, de actuele reisduur en de buitentemperatuur. Ook ziet u of alle passagiers hun veiligheidsgordel dragen.

6. ALUMINIUM PEDALEN Aluminium pedalen en een aluminium voetsteun ronden het sportieve interieur van de Civic Type S perfect af.

7. MULTIFUNCTIONELE KNOP Het navigatiesysteem, het audiosysteem en de klimaatregeling bedient u intuïtief met de centrale multifunctionele knop.

Gedetailleerde informatie over de uitrusting staat in de tabel op pagina 56.

(52)

12-voltaansluiting in bagageruimte

ABS met EBD (Electronic Brake-force Distribution) Achterbank met neerklapbare rugleuningen (60:40) Actieve hoofdsteunen voor, hoofdsteunen achter

Airbagsysteem met frontale en zijairbags voor en gordijnairbags voor en achter

Aux-aansluiting voor externe audio

Bagageruimtevloer met twee niveaus en opbergvak Bandenspanningcontrolesysteem

Bekerhouders voor en achter

Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar

Buitenspiegels (aan bestuurderskant met dodehoekdeel) in carrosserie- kleur gespoten

Buitenspiegels elektrisch verstelbaar en verwarmbaar Bumpers in carrosseriekleur

Centrale armsteun voor

Centrale vergrendeling met afstandsbediening en knipperlichtsignaal Dashboardkastje verlicht en gekoeld

Dubbele driehoekige uitlaat (1.8 i-VTEC en 2.2 i-CTDi) Getinte ruiten

Gordelspanners en spankrachtbegrenzers voor Gordelverklikkers voor bestuurder en alle passagiers Handgeschakelde zesversnellingsbak met schakelindicator Hoedenplank

Honda IMS (bandenreparatieset met 12-voltcompressor) Instaplijsten

Instrumentenpaneel met doorlichttechniek

ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes op achterbank Klimaatregeling met pollenfilter

Leeslampjes voor

Lichtmetalen 16-inchwielen (1.4 i-VTEC)

Lichtmetalen 17-inchwielen (1.8 i-VTEC en 2.2 i-CTDi) Luidsprekers voor en achter

Make-upspiegels met klepje voor bestuurder en passagier, verlicht Multifunctioneel stuurwiel

Multi-informatiedisplay

Panelen met aluminiumlook op middenconsole en portieren Portierramen elektrisch bedienbaar, met open-/sluitautomaat Radio/cd-/mp3-speler met snelheidsafhankelijke volumeregeling Remassistent

Roetfilter (2.2 i-CTDi) Sfeerverlichting Sportonderstel

Sportpedalen en voetsteun in aluminium design Stabiliteitsprogamma VSA (Vehicle Stability Control) Startonderbreker met wisselcode

Stoelbekleding met alcantara en hoogwaardig stof bekleed (zwart/rood) Stuurbekrachtiging, elektrisch (EPS)

Stuurwiel in hoogte en diepte verstelbaar en met leder bekleed Veiligheidsgordels voor in hoogte verstelbaar

Versterkingen tegen zijdelingse aanrijdingen Voetgangervriendelijke voorzijde

Walk-in bestuurders- en passagierszijde

Zijknipperlichten in de buitenspiegels geïntegreerd

ADVANTAGE-PAKKET (OPTIONEEL):

Alarmsysteem

Buitenspiegels elektrisch inklapbaar Cruisecontrol

Klimaatregeling met twee zones en pollenfilter Lichtsensor (automatisch inschakelende verlichting) Mistlampen

Parkeersensoren achter Regensensor

Spatschermverbreders en zijskirts in carrosseriekleur gespoten Tweeters voor

USB-aansluiting voor externe audio Voorstoelen verwarmd

Standaarduitrusting Civic Type S

(53)

2

4

3 1

5

Onze ingenieurs hebben het design en de wegligging van de Civic Type S tot in de kleinste details geperfectioneerd. Toch mag u het puntje op de i zetten. Met keus uit vijf lakkleuren kunt u de Civic Type S aan uw persoonlijke smaak aanpassen.

1 Milano Red

2 Alabaster Silver Metallic 3 Polished Metal Metallic 4 Crystal Black Pearl 5 Deep Sapphire Blue Pearl

Kleuren

(54)

1.785 mm

1.460 mm

Motor

Type Viercilinder lijnmotor, 16 kleppen over een Viercilinder lijnmotor, 16 kleppen over een Viercilinder lijnmotor, 16 kleppen per cilinder bovenliggende nokkenas (SOHC) bovenliggende nokkenas (SOHC) dubbele bovenliggende nokkenassen (DOHC) lichtmetalen motorblok en cilinderkoppen lichtmetalen motorblok en cilinderkoppen lichtmetalen motorblok en cilinderkop

variable kleppensturing i-VTEC variable klepbediening i-VTEC turbo en intercooling

Cilinderinhoud cm3 1.339 1.799 2.204

Vermogen (80/1269/EWG) kW (Pk) bij min-1 73 (100) / 6.000 103 (140) / 6.300 103 (140) / 4.000

Max. koppel Nm bij min-1 127 / 4.800 174 / 4.300 340 / 2.000

Brandstofinspuitsysteem PGM-FI PGM-FI common rail diesel directe inspuiting

Uitlaatgasreiniging driewegkatalysator driewegkatalysator roetfilter / katalysator

Euronorm EURO 5 EURO 5 (i-SHIFT is EURO 4) EURO 4

Brandstofverbruik

Brandstofbehoefte Euroloodvrij (95 RON) Euroloodvrij (95 RON) Diesel

Verbruik L / 100 km (1999/100/EC)1) Handgeschakeld / Automaat

Stadsrit Liter 7,3 / 6,9 8,8 / 8,4 6,6 / -

Buitenweg Liter 5,0 / 5,1 5,5 / 5,2 4,4 / -

Combinatierit Liter 5,9 / 5,7 6,7 / 6,4 5,2 / -

CO2- uitstoot g/km 135 / 132 155 / 152 137 / -

Energielabel A B C

Rijprestaties

Handgeschakeld / i-SHIFT2)

Topsnelheid km/h 177 / 177 205 / 205 205 / -

Accelleratie 0-100 km/h s 13,0 / 15,0 8,9 / 10,9 8,6 / -

Wielophanging

Vooras McPherson wielophanging

Achteras dubbele torsiestang constructie met schroefveer

Besturing electrische stuurbekrachtiging (EPS)

1)Alle waarden hebben betrekking op het EU-basismodel met standaarduitrusting. De vermelde gegevens hebben geen betrekking op een specifiek voertuig en behoren niet tot het aanbod. Ze dienen uitsluitend om verschillende voertuigen met elkaar te kunnen vergelijken. De gemiddelde verbruikscijfers zijn vastgesteld conform voorgeschreven EU-meetmethoden (RL 80/1268/EEG in de huidige uitgave) op basis van het volgens RL1999/100/EG vastgelegde leeggewicht van een EU-basismodel.

De van het EU basismodel afwijkende uitrusting kan onder meer de vermelde verbruiks en emissiewaarden beinvloeden.Het kan bovendien het gewicht, de topsnelheid en de accelleratie beinvloeden. Het brandstofverbruik en de CO2uitstoot van een auto hangen niet alleen af van een efficient verbruik van de brandstof door de auto, maar ook van de rijomstandigheden en niet technische invloeden zoals weer, wegdek, verkeer en de toestand van het voertuig.

(55)

4.270 mm

1.4 Type S 1.8 Type S 2.2 i-CTDi Type S

Wielen / Banden

Velg diameter 16 X 6 1/2 J, lichtmetalen velgen 17 X 7 J, lichtmetalen velgen 17 X 7 J, lichtmetalen velgen

Banden 205/55 R16 85H 225/45 R17 89V 225/45 R17 89V

Remmen

Type ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging

Remmen, voor schijfremmen, Ø= 282 mm, geventileerd

Remmen, achter schijfremmen, Ø= 260 mm

Afmetingen

Lengte mm 4.270

Breedte mm 1.785

Hoogte (zonder antenne) mm 1.460

Wielbasis mm 2.620

Spoorbreedte voor / achter mm 1.505/1.530

Aantal zitplaatsen 5

Draaicirkel (M) 11,0 11,8 11,8

Inhoud bagageruimte (VDA-norm) Liter 456

Tankinhoud Liter 50

Gewichten

Handgeschakeld / i-SHIFT

Leeggewicht3) kg 1.146 / 1.149 1.166 / 1.166 1.283 / -

Maximaal toelaatbaar totaalgewicht kg 1.690 / 1.690 1.750 / 1.750 1.890 / -

Laadvermogen kg 444 / 441 484 / 484 507 / -

Max. massa aanhanger (geremd) kg 1.200 / 1.200 1.400 / 1.400 1.500 / -

Max. massa aanhanger (ongeremd) kg 500 / 500 500 / 500 500 / -

Maximale kogeldruk kg 75 / 75 75 / 75 75 / -

Aandrijving voorwielaandrijving voorwielaandrijving voorwielaandrijving

(56)

TECHNIEK

Handgeschakeld versnellingsbak met 6 versnellingen en schakelindicator •

i-SHIFT gerobotiseerde handgeschakelde transmissie met 6-versnellingen, schakelflippers

aan het stuurwiel en en Hill Start Assist (voorkomt achteruitrijden van auto op helling) O3)

Roetfilter (2.2i-CTDi) •

Dubbele uitlaateindstukken, driehoeksdesign •

ACTIEVE VEILIGHEID

Sportonderstel •

Snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging (EPS) •

ABS Anti Blokkeer Systeem •

EBD Electronische remdruk verdeling •

BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging •

VSA (Vehicle Stability System) voertuigstabilisatie programma met tractie controle •

Xenon verlichtingssysteem met koplamp hogedrukreiniger en automatische koplamphoogte verstelling. O4)

Mistlampen, voor O1)

Banden spanning sensor •

Parkeersensor, achter O1)

Lichtsensor - automatische inschakeling verlichting O1)

Regensensor - automatische inschakeling ruitenwissers O1)

Richtingaanwijzer, geintegreerd in de buitenspiegels •

Startblokkering met wissellende code •

PASSIEVE VEILIGHEID

Flankbescherming, alle portieren •

Driepunts veiligheidsgordels op vijf zitplaatsen •

Veiligheidsgordels voor, in hoogte verstelbaar •

Gordelspanners voor •

Spankrachtbegrenzer gordels voor •

Waarschuwing gordelgebruik voor vijf zitplaatsen •

Airbag (2 traps) voor bestuurder en voorpassagier •

Zijairbags, voor •

Gordijnairbags, voor en achter •

Anti-whiplash actieve hoofdsteunen voor •

Hoofdsteunen, achter 3

ISOFIX en Top Tether bevestigingspunten voor kinderzitjes (buitenste zitplaatsen achter) •

Alarm O1)

Lifehammer •

Gevarendriehoek •

Bandenreparatiepakket met 12V-compressor •

INTERIEUR

Centrale deur en achterklepvergrendeling, afstandbedienbaar met knipperlicht bevestiging •

Sportpedalen en voetsteun aluminium design •

Lederen stuurwiel, radiaal en axiaal verstelbaar •

Multifunctioneel stuurwiel •

Stuurwiel, radiaal en axiaal verstelbaar •

Optitron dashboardverlichting •

Boordcomputer •

Cruise control O1)

Radio met CD-speler (MP3-mogelijkheid) en snelheidsafhankelijke volume regeling •

Aansluitpoort externe audiobronnen AUX-IN / USB-IN •/O1)

Luidsprekers, voor (2) / achter (2) •/•

Tweeters, voorin (2x) O1)

"DVD-Navigatiesystem met verkeersinformatie (TMC), incl. DVD voor Westeuropa, 7"" kleurenscherm, bluetooth en spraaksturing" O2)

Airconditioning met pollenfilter •

Dual zone climate control met pollenfilter O1)

Aluminium-look details op de midden console en deurbekleding •

Dashboardkastje, verlicht / gekoeld •/•

Ambient sfeerverlichting •

Van binnenuit ontgrendelbare brandstofklep •

(57)

Type S INTERIEUR

Interieurverlichting met vertraagde uitschakeling •

Stoelbekleding alcantara / stof uitvoering •

Instaplijst •

Instaphulp, bestuurder / voorpassagier stoel •/•

Bestuurdersstoel, in hoogte verstelbaar •

Stoelverwarming, voor O1)

Lectuurtas aan de rugleuning van de passagierstoel •

Bekerhouders voor / achter •/•

Buitenspiegel, elektrisch verstelbaar / verwarmbaar / inklapbaar •/•/O1)

Electrisch bedienbare ruiten voor met comfortschakeling •

Kaartleeslampjes voor •

Make-up-spiegel bestuurder en voorpassagier / met verlichting •/•

Middenarmsteun voor •

Achterbank inklap systeem (one-hand/fold down systeem) (60:40) •

Hoedenplank •

12-V aansluiting in de bagageruimte •

Verlichting in de bagageruimte •

Vloer laadruimte, verstelbaar op 2 niveau's •

Verborgen bagageruime (+29 liter) •

Bevestigingspunten in de bagageruimte •

EXTERIEUR

Bumpers in carroseriekleur / Wielkasten en zijskirts in carroseriekleur •/O1)

Ruitenwissers voor, met variable intervalinstelling •

Buitenspiegels in carroseriekleur (bestuurderskant aspherisch) l

Aluminium look deurgrepen l

Warmtewerend en getint glas rondom l

16"" Lichtmetalen velgen" 1.4

17"" Lichtmetalen velgen" 1.8 / 2.2 i-CTDi

ADVANTAGE PAKKET Advantage-Pakket:

* Alarm

* Buitenspiegel, elektrisch inklapbaar

* Parkeersensor achter

* Cruise control

* Tweeters, voor (2)

* Lichtsensor - automatische inschakeling verlichting

* Mistlampen

* Wielkasten en zijskirts in carroseriekleur

* Regensensor - automatische inschakeling ruitenwissers

* Stoelverwarming, voor

* USB-IN

* Dual zone climate control met pollenfilter" O

* = Standaarduitrusting O = Optie

1)Onderdeel van het Advantage pakket

2)Optioneel, in combinatie met Advantage-Pakket en Xenonverlichting

3)Optioneel beschikbaar voor 1.4l en 1.8l benzinemotoren

4)Optional beschikbaar, in combinatie met het Advantage pakket

(58)
(59)

De zilverkleurige „H“ op een rode achtergrond in het honingraad rooster verraadt de racegenen van de Civic Type R. Ook onze F1-bolides zijn hiermee getooid. Sinds wij actief zijn in de racerij, is dit embleem voorbehouden aan wagens die geen uitdaging schuwen. Maar het is slechts één van de vele details die deze coupé tot de sportiefste Civic maken.

Het meest opvallende kenmerk is zijn potente, atmosferische 2.0 i-VTEC®-motor.

148 kW (201 pk) bij 7.800 t/min is een garantie voor topprestaties. Een nauwkeurig schakelende handgeschakelde 6-versnel- lingsbak met sportieve overbrengverhoudingen brengt dit potentieel optimaal over op de weg.

VERHOOG UW

ADRENALINE VERBRUIK.

(60)

Een razendsnelle sportcoupé stelt specifieke eisen qua design. Vandaar dat de aerodynami- sche lijnvoering die elke Civic typeert verder werd geoptimaliseerd.

De grote luchtinlaat en de lage voorbumperspoiler dragen bij tot de zelfverzekerde design, en voorzien de motor van de nodige koellucht. De opvallende achterspoiler zorgt weer voor extra neerwaartse druk. Vergeleken met de 5-deurs Civic is de spoorbreedte van de Civic Type R achter 20 millimeter groter. De bodemvrijheid is bovendien 15 millimeter minder. Samen met de speciale lichtmetalen 18” velgen en bandenmaat 225 zorgt dit voor maximale stabiliteit en grip bij sportief rijden. Honda’s design is meer dan uiterlijk vertoon.

STRAKKE LIJN. EFFICIENTE VORM.

(61)
(62)

Hoe innovatief design de bestuurder ook kan helpen, bewijzen de sportieve, rood oplichtende instrumenten van de nieuwe Civic Type R. Net als in elke Civic zijn ze overzichtelijk verdeeld over twee niveaus. Zo wordt de bestuurder steeds optimaal geïnformeerd zonder de ogen van de weg te moeten afwenden en kan die zich concentreren op de essentie – autorijden. Exclusieve kuipstoelen van hoge kwaliteit met bekleding van Alcantara en stof staan garant voor een sportieve zithouding en perfecte ondersteuning. Rood stiksel op de stoelen en afwerking met aluminium-look zorgen daarbij voor unieke accenten. Een detail accentueert het individuele karakter van deze auto: een metaalplaatje vlak voor de schakelpook waarin het serienummer van uw Civic Type R is gegraveerd. Dit maakt hem echt uniek.

WELKOM OP DE

EERSTE RIJ.

(63)
(64)

2 1

3 4

(65)

9

6

8 7

5

1. ACHTERSPOILER

De in carrosseriekleur gespoten achterspoiler is even opvallend als effectief.

2. VOORBUMPER

De Civic Type R zie je gegarandeerd aankomen dankzij de diepe voorbumper met de grote met gaas gevulde luchtinlaat en de driehoekige mistlampen.

3. GRILL

In de grille laat het rode Honda-logo geen twijfel bestaan over de sportieve aard van de Civic Type R – het is de kleur van Honda Racing.

4. LICHTMETALEN 18-INCHWIELEN Platte en brede sportbanden rond opvallende, lichtmetalen 18-inchwielen geven u ook in snelle bochten optimale controle over de Civic Type R.

5. MULTIFUNCTIONEEL STUURWIEL Het audiosysteem en de klimaatregeling bedient u eenvoudig vanaf het heerlijk in de hand liggende sportstuur. Rode stiksels zorgen voor een sportief accent.

6. KUIPSTOELEN

Of u nu langzaam of snel rijdt, de met alcantara en hoogwaardige stof beklede kuipstoelen ondersteunen uw lichaam precies waar nodig.

7. INSTRUMENTENVERLICHTING Ook het instrumentenpaneel kent de nodige dynamiek dankzij de rode

achtergrondverlichting.

8. GEGRAVEERD PLAATJE

Voor de versnellingspook is een gegraveerd aluminium plaatje aangebracht, met het serienummer dat uw Civic Type R uniek maakt.

9. ALUMINIUM PEDALEN Aluminium pedalen en een aluminium voetsteun ronden het sportieve interieur perfect af.

(66)

12-voltaansluiting in bagageruimte

ABS met EBD (Electronic Brake-force Distribution) Achterbank met neerklapbare rugleuningen (60:40) Achterspoiler in carrosseriekleur gespoten

Airbagsysteem met frontale en zijairbags voor en gordijnairbags voor en achter

Alarmsysteem Aluminium pookknop

Aux-aansluiting en USB-aansluiting voor externe audio Bagageruimtevloer met twee niveaus en opbergvak Bandenspanningcontrolesysteem

Bekerhouders voor en achter

Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar

Buitenspiegels (aan bestuurderskant met dodehoekdeel) in carrosserie- kleur gespoten

Buitenspiegels elektrisch verstelbaar, verwarmbaar en inklapbaar Bumpers, spatschermverbreders en zijskirts in carrosseriekleur

Centrale armsteun voor

Centrale vergrendeling met afstandsbediening en knipperlichtsignaal Cruisecontrol

Dashboardkastje verlicht en gekoeld

Dubbele driehoekige uitlaat (1.8 i-VTEC en 2.2 i-CTDi) Getinte ramen

Gordelspanners en spankrachtbegrenzers voor Gordelverklikkers voor bestuurder en alle passagiers Handgeschakelde zesversnellingsbak met schakelindicator Hoedenplank

Honda IMS (bandenreparatieset met 12-voltcompressor) Hoofdsteunen achter

Instaplijsten met ‘Type R’-opschrift Instrumentenpaneel met doorlichttechniek

ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes op achterbank Katalysator

Klimaatregeling met twee zones en pollenfilter

Standaarduitrusting Civic Type R

(67)

1

4 3

2

Leeslampjes voor

Lichtmetalen 18-inchwielen

Lichtsensor (automatisch inschakelende verlichting) Luidsprekers voor en achter

Make-upspiegels met klepje voor bestuurder en passagier, verlicht Mistlampen

Multifunctioneel stuurwiel Multi-informatiedisplay

Panelen met aluminiumlook op middenconsole en portieren Parkeersensoren achter

Portierramen elektrisch bedienbaar, met open/sluitautomaat Radio/cd-/mp3-speler met snelheidsafhankelijke volumeregeling Regensensor

Remassistent Sfeerverlichting Sportonderstel

Sportpedalen en voetsteun in aluminium design

Sportstoelen voor met ‘Type R’-opschrift

Stabiliteitsprogamma VSA (Vehicle Stability Control) Startonderbreker met wisselcode

Stoelbekleding met alcantara en hoogwaardig stof bekleed (zwart/

rood)

Stuurbekrachtiging, elektrisch (EPS)

Stuurwiel in hoogte en diepte verstelbaar en met leder bekleed Tweeters voor

Veiligheidsgordels voor in hoogte verstelbaar Versterkingen tegen zijdelingse aanrijdingen Voetgangervriendelijke voorzijde

Walk-in bestuurders- en passagierszijde

Xenonkoplampen met automatische hoogteregeling en koplampsproeiers

Zijknipperlichten in de buitenspiegels geïntegreerd Een dynamisch exterieur, met zwart alcantara en hoogwaardige rode stof beklede kuipstoelen in

het interieur – onze ingenieurs hebben een topprestatie geleverd. Desondanks maakt u het design van de Civic Type R pas echt af door uw favoriete lakkleur te kiezen.

1 Milano Red

2 Alabaster Silver Metallic 3 Crystal Black Pearl 4 Deep Sapphire Blue

Kleuren

(68)

1.785 mm

1.445 mm

Motor

Type Viercilinder lijnmotor, 16 kleppen per cilinder

Dubbele bovenliggende nokkenas (DOHC) Lichtmetalen motorblok en cilinderkop

variabele klepbediening i-VTEC

Cilinderinhoud cm3 1.998

Vermogen (80/1269/EWG) kW (Pk) bij min-1 148 (201) / 7.800

Max. koppel Nm bij min-1 193 / 5.600

Brandstofinspuitsysteem PGM-FI

Uitlaatgasreiniging driewegkatalysator

Euronorm EURO 4

Brandstofverbruik

Brandstofbehoefte Euroloodvrij (95 RON)

Verbruik L / 100 km (1999/100/EC)1)

Stadsrit Liter 12,7

Buitenweg Liter 7,0

Combinatierit Liter 9,1

CO2- uitstoot g/km 215

Energielabel F

Rijprestaties

Handgeschakeld / i-SHIFT

Topsnelheid km/h 235

Accelleratie 0-100 km/h s 6,6

Wielophanging

Vooras McPherson wielophanging

Achteras Dubbele torsiestang constructie met schroefveer

Besturing Electrische stuurbekrachtiging (EPS)

1)Alle waarden hebben betrekking op het EU-basismodel met standaarduitrusting. De vermelde gegevens hebben geen betrekking op een specifiek voertuig en behoren niet tot het aanbod. Ze dienen uitsluitend om verschillende voertuigen met elkaar te kunnen vergelijken. De gemiddelde verbruikscijfers zijn vastgesteld conform voorgeschreven EU-meetmethoden (RL 80/1268/EEG in de huidige uitgave) op basis van het volgens RL1999/100/EG vastgelegde leeggewicht van een EU-basismodel.

De van het EU basismodel afwijkende uitrusting kan onder meer de vermelde verbruiks en emissiewaarden beinvloeden.Het kan bovendien het gewicht, de topsnelheid en de accelleratie beinvloeden. Het brandstofverbruik en de CO2uitstoot van een auto hangen niet alleen af van een efficient verbruik van de brandstof door de auto, maar ook van de rijomstandigheden en niet technische invloeden zoals weer, wegdek, verkeer en de toestand van het voertuig.

(69)

4.270 mm

2.0 Type R Wielen / Banden

Velg diameter 18 X 7 1/2 J, lichtmetalen velgen

Banden 225/40 R18 85 W

Remmen

Type ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging

Remmen, voor schijfremmen, Ø 300 mm, geventileerd

Remmen, achter schijfremmen, Ø 260 mm

Afmetingen

Lengte mm 4.270

Breedte mm 1.785

Hoogte (zonder antenne) mm 1.445

Wielbasis mm 2.620

Spoorbreedte voor / achter mm 1.505/1.530

Aantal zitplaatsen 4

Draaicirkel (M) m 11,9

Inhoud bagageruimte (VDA-norm) 456

Tankinhoud Liter 50

Bodemvrijheid mm 125

Gewichten

Leeggewicht kg 1.238

Maximaal toelaatbaar totaalgewicht kg 1.700

Laadvermogen kg 462

Aandrijving Voorwielaandrijving

(70)

RACE TECHNIEK

Handgeschakeld versnellingsbak met 6 versnellingen en schakelindicator • •

Dubbele uitlaateindstukken, driehoeksdesign • •

ACTIEVE VEILIGHEID

Sportonderstel • •

Limited slip sperdifferentieel (LSD) - -

Snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging (EPS) • •

ABS Anti Blokkeer Systeem • •

EBD Electronische remdruk verdeling • •

BA (Brake Assist) noodstop rembekrachtiging • •

VSA (Vehicle Stability System) voertuigstabilisatie programma met tractie controle • •

Xenon verlichtingssysteem met koplamp hogedrukreiniger en automatische koplamphoogte verstelling. - •

Mistlampen, voor - •

Banden spanning sensor • •

Parkeersensor, achter - •

Lichtsensor - automatische inschakeling verlichting - •

Regensensor - automatische inschakeling ruitenwissers - •

Richtingaanwijzer, geïntegreerd in de buitenspiegels • •

Startblokkering met wissellende code • •

PASSIEVE VEILIGHEID

Flankbescherming, alle portieren • •

Driepunts veiligheidsgordels op vijf zitplaatsen • •

Veiligheidsgordels voor, in hoogte verstelbaar • •

Gordelspanners voor • •

Spankrachtbegrenzer gordels voor • •

Waarschuwing gordelgebruik • •

Airbag (2 traps) voor bestuurder en voorpassagier • •

Zijairbags, voor • •

Gordijnairbags, voor en achter • •

Hoofdsteunen, achter 2 2

ISOFIX en Top Tether bevestigingspunten voor kinderzitjes (buitenste zitplaatsen achter) • •

Alarm - •

Lifehammer • •

Gevarendriehoek • •

Bandenreparatiepakket met 12V-compressor • •

INTERIEUR

Centrale deur en achterklepvergrendeling, afstandbedienbaar met knipperlicht bevestiging • •

Sportpedalen en voetsteun aluminium design • •

Lederen stuurwiel, radiaal en axiaal verstelbaar • •

Multifunctioneel stuurwiel - •

Optitron dashboardverlichting • •

Boordcomputer • •

Cruise control - •

Radio met CD-speler (MP3-mogelijkheid) en snelheidsafhankelijke volume regeling - •

Aansluitpoort externe audiobronnen AUX-IN / USB-IN -/- •/•

Luidsprekers, voor (2) / achter (2) -/- •/•

Tweeters, voorin (2x) - •

DVD-Navigatiesystem met verkeersinformatie (TMC), incl. DVD voor Westeuropa,

7" kleurenscherm, bluetooth en spraaksturing" O O

Dual zone climate control met pollenfilter - •

Dashboardkastje, verlicht / gekoeld •/• •/•

Instaplijst "Type R" • •

Aluminium-look details op de midden console en deurbekleding • •

Aluminium pookknop • •

Ambient sfeerverlichting • •

Van binnenuit ontgrendelbare brandstofklep • •

Bekerhouders voor / achter •/• •/•

(71)

Type R Type R RACE

INTERIEUR

Buitenspiegel, elektrisch verstelbaar / verwarmbaar / inklapbaar •/•/• •/•/•

Electrisch bedienbare ruiten voor met comfortschakeling • •

Kaartleeslampjes voor • •

Make-up-spiegel bestuurder en voorpassagier / met verlichting •/• •/•

Middenarmsteun voor • •

Instaphulp, bestuurder / voorpassagier stoel • •

Interieurverlichting met vertraagde uitschakeling •/• •/•

Sportstoelen voor ""Type R""" • •

Bestuurdersstoel, in hoogte verstelbaar • •

Stoelbekleding alcantara- / Stof (zwart/rood) • •

Lectuurtas aan de rugleuning van de passagierstoel • •

Achterbank inklap systeem (one-hand/fold down systeem) (60:40) • •

Hoedenplank • •

12-V aansluiting in de bagageruimte • •

Verlichting in de bagageruimte • •

Vloer laadruimte, verstelbaar op 2 niveau's • •

Verborgen bagageruime (+29 liter) • •

Bevestigingspunten in de bagageruimte • •

EXTERIEUR

Championship White lak - -

Bumpers in carroseriekleur / Wielkasten en zijskirts in carroseriekleur • •

Ruitenwissers voor, met variable intervalinstelling • •

Buitenspiegels in carroseriekleur (bestuurderskant aspherisch) • •

Aluminium look deurgrepen • •

Warmtewerend en getint glas rondom • •

18"" Lichtmetalen velgen" • •

Achterspoiler in carroseriekleur • •

• = Standaarduitrusting m = Optie

A = Accessoire

(72)

3 1

2 2 2

(73)

1

4 5

1In de Honda Civic Accessoirebrochure staan nog meer lichtmetalen wielen in andere designs.

1. SPORTBUMPERS/ZIJSKIRTS/

GRILLE

Met de sportbumpers, de zijskirts, de lichtmetalen 18-inchwielen met ‘Blade’- design (dubbel vijfspaaksdesign) en de sportieve grille met gaas komt het sportieve karakter van de Civic nog sterker tot uitdrukken.

2. ACHTERUITRIJCAMERA/

PARKEERSENSOREN Een kleine achteruitrijcamera in de achterbumper stuurt beelden naar het scherm van het satellietnavigatiesysteem zodat u precies weet wat zich achter de Civic afspeelt. Zo houdt u bij het inparkeren het overzicht. Bovendien waarschuwen de vier in de achterbumper geïntegreerde

parkeersensoren de bestuurder met een geluidssignaal als de afstand tussen de auto en een ander object te klein wordt.

3. LICHTMETALEN 17- EN 18-INCHWIELEN1 Van elegant tot sportief en van bescheiden tot opvallend – exclusieve lichtmetalen 17-inch en 18-inchwielen geven het uiterlijk het door u gewenste accent.

4. SIERSTOOTSTRIPS PORTIEREN De sierstootstrips op de portieren beschermen de carrosserie tegen vervelende beschadigingen.

5. SIERSTOOTSTRIPS BUMPERS/

MISTLAMPEN

De in carrosseriekleur gespoten

sierstootstrips op de voor- en achterbumper bieden extra bescherming tegen vervelende beschadigingen, net als de sierstootstrips op de portieren. De mistlampen in de

voorbumper zorgen bij slechte weersomstandigheden voor optimale verlichting van het wegdek. Natuurlijk hebben ze de karakteristieke driehoekige vorm.

(74)

4 5 3 2

1

Afbeelding

Updating...

Referenties

Updating...

Gerelateerde onderwerpen :