K ANALEN

In document Marketing en Dienstontwikkeling (pagina 50-53)

Allereerst moet er tijd worden geïnvesteerd in het schrijven van een whitepaper en een assessment voor Testautomatisering in 90 Dagen. Het maken van het assessment zal ongeveer 10 uur kosten en het schrijven van de whitepaper kost ongeveer 30 uur. Dit zal worden geschreven door een leading

consultant. Dit zal in totaal 40 uur * €51,53 (kosten van een leading consultant per uur) = € 2.061,20 kosten (Versteijnen, P., persoonlijke communicatie, 6 juni 2018).

Als de whitepaper en het assessment beschikbaar zijn op de website moeten mensen de whitepaper downloaden, het assessment én een contactformulier invullen. Het is belangrijk dat er awareness wordt gecreëerd voor Testautomatisering in 90 Dagen en dus dat er traffic naar de bijbehorende webpagina wordt gegenereerd. Hiervoor zullen er verschillende kanalen worden ingezet.

51

15.3.1 Nieuwsbrief

Maandelijks wordt er een nieuwsbrief verstuurd naar 682 klanten van DevOn. Er zal een bericht over de nieuwe dienst worden geschreven die wordt geplaatst in de nieuwsbrieven van juli, augustus en

september. Dit zal 3 * 2 uur * €16,76 (kosten per uur van een junior online marketeer) = €100,56 kosten.

15.3.2 Search Engine Optimization

Om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te laten verschijnen zal er tijd worden gestoken in het optimaliseren van deze pagina. Het optimaliseren van een pagina kost gemiddeld 8 uur (Begg, z.d.). Dit zal worden uitgevoerd door een junior online marketeer en zal €134,08 kosten.

15.3.3 LinkedIn

Dezelfde tekst uit de nieuwsbrief zal ook op de LinkedInbedrijfspagina van DevOn worden geplaatst. Dit zal ongeveer een half uur per keer duren. De kosten komen dan uit op 3 * ½ * €16,76 (kosten per uur van een junior online marketeer) = €25,14,-

De geplaatste LinkedInberichten van DevOn worden gemiddeld 938 keer bekeken en gemiddeld 37 keer wordt doorgeklikt naar de website (LinkedIn, z.d.). Op basis hiervan zal het bereik 3 * 938 = 2.814 zijn en 3 * 37 = 111 personen doorklikken naar de website.

Ook zal er op LinkedIn worden geadverteerd in de vorm van sponsored content. Dit is een advertentie die als bericht wordt vertoond op de LinkedIn wall van de doelgroep. Het doel hiervan is het vergroten van traffic naar de pagina van Testautomatisering in 90 Dagen. Deze zal gericht zijn op hoger ICT-management en ICT-beslissers die werken bij een van de bedrijven uit de doelgroep (H 7). Deze campagne zal lopen van 2 tot 27 juli. Met een dagelijks budget van €30,- zal dit in totaal €570,- kosten en een verwacht bereik van 65.000 personen hebben. Hiervan zullen 473 personen doorklikken naar de website (LinkedIn, z.d.).

15.3.4 Google AdWords

In de periode van 30 juli tot 24 augustus zal er geïnvesteerd worden in Google AdWords. Gedurende deze 26 dagen zal er dagelijks €30,- worden besteed (totaal €780,-).

De advertentie zal naar verwachting 55.454 keer worden weergegeven en 543 keer worden aangeklikt (Google AdWords, z.d.).

15.3.5 Sponsoren DevOpsDays

De DevOpsDays Amsterdam zullen worden gesponsord (27-29 juni). Het logo van DevOn zal worden getoond op de website van het evenement, ook zal deze staan in alle e-mails en posters. Daarnaast zal de whitepaper Testautomatisering in 90 Dagen ook in de goodie bag worden gedaan en zal het DevOn logo op alle lanyards staan. Deze zal door de 500 aanwezigen worden ontvangen. De kosten van de sponsoring zijn €2.000,- en de drukkosten van de whitepaper zullen ongeveer €400,- zijn.

15.3.6 Nieuwsbrief Computable

Voor €1.000,- wordt er een item geplaatst in de maandelijkse nieuwsbrief van Computable. Deze wordt verzonden aan 35.000 managers IT/ICT/automatisering, CTO’s en andere beslissers. Daarvan zijn

minimaal 5.000 beslissers bij Nederlandse ICT-bedrijven. Dit zal worden gedaan voor de maanden juli en augustus (Jaarbeurs IT Media, 2018). De totale kosten zijn dan €2.000,-.

52

15.3.7 Computable magazine

Tot slot zal er een advertorial van een halve pagina worden geplaatst in het IT-vakblad Computable.

Deze editie zal verschijnen op 7 september met als thema “Quantified World”. Het verkorten van de time to market en het verbeteren van de softwarekwaliteit is het doel van testautomatisering. Dit sluit dus goed aan op het thema van deze editie. Het magazine heeft een bereik van 13.000 ICT-managers en ICT-beslissers uit de publieke sector, financiële sector, zakelijke dienstverlening sector en de logistieke sector (Jaarbeurs IT Media, z.d.). Dit zal €3.750,- kosten.

DevOn heeft geen ervaring met het sponsoren van de DevOpsDays en het adverteren bij Computable.

Ook is er geen data beschikbaar over het conversiepercentage bij deze kanalen, daarom kan is er geen schatting gemaakt over het aantal mensen dat via deze kanalen de website zal bezoeken. Toch is er gekozen om deze kanalen in te zetten omdat de doelgroep hier sterk aanwezig is.

15.3.8 Follow-up

Als iemand via een van de bovenstaande kanalen de pagina “Testautomatisering in 90 Dagen” heeft bezocht en interesse heeft getoond, door bijvoorbeeld een whitepaper te hebben gedownload, zal die persoon automatisch een e-mail ontvangen waarin hij/zij wordt bedankt voor het downloaden van de whitepaper. Vervolgens wordt er na drie dagen nog een e-mail gestuurd waarin het assessment wordt gepromoot.

Zodra iemand het assessment heeft ingevuld zal diegene een e-mail ontvangen met de resultaten, ook zal er worden gevraagd of hij/zij meer informatie zou willen hebben over Testautomatisering in 90 Dagen. Dit zal vervolgens telefonisch worden opgevolgd door de afdeling sales om deze lead te converteren.

Om de kans op conversie te verhogen moet er zo veel mogelijk informatie over de persoon verzameld worden. Door middel van progressive profiling wordt er een profiel opgesteld. Bij de eerste interactie (bijvoorbeeld het downloaden van een whitepaper), wordt de naam, het bedrijf en het email adres gevraagd. De tweede keer wordt in plaats van de bedrijfsnaam, de functietitel gevraagd en in plaats van het email adres wordt zijn/haar twitternaam gevraagd (Vaughan, 2016).

53

In document Marketing en Dienstontwikkeling (pagina 50-53)