• No results found

Per thema rapporteren we over algemene ontwikkelingen, het bestuursprogramma en de nieuw voor oud voorstellen die betrekking hebben op 2020.

Algemene ontwikkelingen

Opbouwwerker resultaten en evaluatie

In de BERAP 2019-I subthema Sociaal Domein geven we een toelichting op de stand van zaken.

Abonnementstarief Wmo 2020

In 2020 geldt er een vast tarief van € 19 per maand voor alle Wmo-voorzieningen. Per 1 januari 2020 vallen ook de algemene voorzieningen onder het abonnementstarief. Het financieel effect zal zijn dat de kosten van de algemene voorzieningen gaan toenemen.

Dit komt enerzijds doordat de eigen bijdrage van de algemene voorziening schoonmaakondersteuning daalt. Cliënten die in aanmerking komen voor

schoonmaakondersteuning betalen in 2019 namelijk € 5 per uur eigen bijdrage. Dat levert de gemeente ongeveer € 50 per cliënt per maand op. Straks wordt dat € 19 per maand per cliënt. Daar komt bij dat er door het abonnementstarief meer inwoners gebruik gaan maken van de Wmo-voorzieningen of bijvoorbeeld meer uren

huishoudelijke hulp gaan afnemen. Door het vaste tarief kost het inwoners immers niets extra om meer af te nemen. We brengen de verwachte financiële effecten bij de

begroting 2020 in beeld.

Bestuursprogramma

Per onderwerp van het bestuursprogramma geven we de speerpunten en actiepunten voor het jaar 2020 weer. In bijlage 3 is het totaaloverzicht te vinden.

1. Inwonerparticipatie

In 2020 willen we starten met de dorps- en wijkbudgetten. Voor die tijd werken we de voorwaarden verder uit en komen we met een verdeelsleutel. In 2020 is er € 100.000 beschikbaar voor de dorps- en wijkbudgetten. Hiervan komt € 50.000 uit de

gebiedscoördinatie en € 50.000 uit Vitaal Platteland.

2. Toegankelijkheid dienstverlening en informatie

Het voldoen aan de eisen van digitale toegankelijkheid wordt meegenomen in het programma Doorontwikkeling Dienstverlening. I.v.m. de beperkte ambtelijke capaciteit kan het onderwerp fysieke toegankelijkheid pas in de loop van 2020 worden opgepakt.

13 3. Doorontwikkeling dienstverlening

Op visieniveau liggen de ambities op de thema’s: bereikbaar, benaderbaar en

begrijpelijk. De speerpunten komen per thema aan de orde bij de behandeling van het document in de raad na het zomerreces.

Wij stellen de volgende speerpunten voor:

- Bereikbaar: aanpassing en optimalisatie van de website;

- Benaderbaar: verbeteren van de telefonische bereikbaarheid en terugbellen;

- Begrijpelijk: verdere invoering van de nieuwe schrijfstijl.

4. Verminderen laaggeletterden

Er is een bedrag van € 40.000 op de DPL geplaatst om uitvoering te geven aan verlaging van de laaggeletterdheid. Doel is om eind 2020 over de periode 2017-2020 totaal 300 laaggeletterden te hebben bereikt.

5. Evaluatie regenboogmodel en versterken toegang zorg

De evaluatie is naar verwachting in 2019 afgerond. 2020 staat in het teken van de doorontwikkeling Sociaal Domein.

6. Meer aandacht voor preventie

Als gemeente willen we graag dat er in het voorliggend veld allerlei sociale activiteiten worden georganiseerd waarin de sociale omgeving meer ondersteuning voor kwetsbare inwoners gaat oppakken. Waar mogelijk ontwikkelen we deze activiteiten door tot laagdrempelige algemene voorzieningen. We zien dit als een maatschappelijke opgave, maar ook als een financiële noodzaak: de kosten van de geïndiceerde voorzieningen in het Sociaal Domein stijgen nog steeds en deze willen we de komende jaren stevig terugdringen. De ambitie voor 2020 is het ontwikkelen van collectieve activiteiten en voorzieningen om individuele voorzieningen op grond van de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet te voorkomen. Momenteel onderzoeken we of we via de regiodeal middelen vrij kunnen spelen voor projecten die betrekking hebben op preventie.

7. Dorpszorg

We gaan in gesprek met Andes om voor 2020 en verder de dorpszorg uit te laten voeren binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget.

8. Steun plaatselijke initiatieven voor een gezonde leefstijl

Brede visie op gezondheid, sport en bewegen wordt in 2019 opgeleverd. Hierop volgt een uitvoeringsplan (lokaal sport en preventie-akkoord) in het najaar van 2019. Deze wordt opgezet met input van de inwoners. De ambities die hieruit voortvloeien leveren we later aan. Het nog te schrijven subsidiebeleid moet inwoners stimuleren om zelf activiteiten op het gebied van Gezonde Leefstijl te ontplooien.

9. Toekomst Wedeka

Afhankelijk van wat het uitvoeringsplan Wedeka inhoudt neemt het college een standpunt in. Daarnaast is van belang hoe het bestuur en de overige deelnemende gemeenten om zullen gaan met dat uitvoeringsplan. Aan het uitvoeringsplan wordt ongetwijfeld een investeringsbehoefte of begroting toegevoegd. Waar mogelijk kunnen we hiervoor de Westerlee-gelden inzetten (voor Borger-Odoorn gaat het om ongeveer

€ 460.000). Of dit bedrag voldoende zal zijn weten we momenteel niet.

10. Cultuur

2020 staat in het teken van bundeling van activiteiten op het gebied van cultuur en mogelijk een verbreding van de inzet van de cultuurcoach. Ook willen we een canon realiseren in Borger-Odoorn. Dat is het geheel van teksten, beelden, kunstwerken en gebeurtenissen van een gedeelde cultuur of religie. En we gaan op zoek naar een duurzame oplossing voor het voortzetten van de schaapskudde Exloo.

14 11. Opstellen visie onderwijshuisvesting

Het plan Toekomst Onderwijshuisvesting Primair Onderwijs Borger-Odoorn moet worden opgesteld, voordat we verder kunnen werken aan de uitvoering.

Nieuw voor oud voorstellen

In de Kadernota 2020 komen per thema de nieuw voor oud voorstellen aan bod die betrekking hebben op het jaar 2020. Bij Onze inwoners gaat het om in totaal zeven voorstellen. Alle voorstellen zijn bestuurlijk van aard.

Ombuiging Incidenteel

2020 Structureel 2020

1. Re-integratiebudget (taakstelling) 100.000

2. Dienstverlening Andes 50.000

3. Jeugdhulp (taakstelling) 250.000

4. Wmo (taakstelling) 50.000

5. Overig Sociaal Domein (taakstelling) 83.500

6. Principeverzoeken omgevingsvergunningen 25.000

7. Kostendekkendheid leges 10.000

Subtotaal: 568.500

1. Re-integratiebudget (taakstelling)

Er is jaarlijks ongeveer € 900.000 budgetruimte voor het inkopen van re-integratie-trajecten. De uitvoering van de re-integratie is ondergebracht bij de sociale teams. De sociale teams verwijzen door naar allerlei aanbieders van re-integratietrajecten die de gemeente inkoopt. De suggestie is om € 100.000 structureel om te buigen met ingang van 2020. Een mogelijkheid is om meer gebruik maken van de eigen infrastructuur (bijvoorbeeld de gemeentewerf in Tweede Exloërmond) voor het activeren van

werkzoekenden. Hiermee kunnen naar verwachting kosten worden bespaard. Een andere mogelijkheid is het beëindigen van bestaande re-integratieprojecten. Het budget is daartoe voldoende flexibel.

Financieel effect: € 100.000 structureel voordelig 2. Dienstverlening Andes

Bij Andes kopen we allerlei taken in op het gebied van welzijnswerk. Dit zijn bijvoorbeeld opbouwwerkers of budgetcoaches. De basisdienstverlening van Andes is ongeveer

€ 600.000. De suggestie is om met ingang van 2020 € 50.000 structureel om te buigen.

Afdeling MO onderzoekt nader welke vorm van welzijnswerk kan worden versoberd.

Financieel effect: € 50.000 structureel voordelig 3. Jeugdhulp (taakstelling)

In 2020 komt er een nieuw inkoopmodel waar nu de voorbereidingen voor worden getroffen. Eén van de hoofddoelen is om de kosten te verlagen. Vandaar dat het de suggestie is om een taakstelling van € 250.000 per 2020 te koppelen aan het jeugdbudget, omdat we willen sturen op een verlaging van kosten met het nieuwe inkoopmodel. Daardoor wordt het budget jeugdhulp vanaf 2020 € 6,2 miljoen. Het risico op incidenteel moeten bijramen blijft echter bestaan. Er is immers voor een groot deel sprake van een open einderegeling.

Financieel effect: € 250.000 structureel voordelig 4. Wmo (taakstelling)

Voor 2020 stellen we een taakstelling van € 50.000 voor op de Wmo-budgetten. Het gaat echter grotendeels om een open einderegeling waarbij jurisprudentie de ruimte in

15

beleidsaanpassing beperkt. Verder brengt de invoering van het abonnementstarief veel onzekerheid met zich mee. Het risico om incidenteel bij te moeten ramen blijft aanwezig.

Financieel effect: € 50.000 structureel voordelig 5. Overig Sociaal Domein (taakstelling)

Het Sociaal Domein is natuurlijk veel breder dan alleen de drie gedecentraliseerde wetten Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. De ombuigingen hoeven om die reden niet alleen daar te worden gerealiseerd. Daarom nemen we een taakstelling op van € 83.500,- voor het overige Sociaal Domein. Hieronder vallen verschillende, vooral autonome taken, zoals het verstrekken van subsidies en minimavoorzieningen. Een mogelijke vorm van

ombuiging is bijvoorbeeld de collectieve zorgverzekering voor minima. In het beleidsdocument Vanzölf saomen staat al de actie om te bezien in hoeverre deze

voorziening nog meerwaarde heeft en of er goede alternatieven bestaan. In de begroting 2020 komen we met concrete voorstellen om deze taakstelling te realiseren.

Financieel effect: € 83.500 structureel voordelig 6. Principeverzoeken omgevingsvergunningen

Voor principeverzoeken in het kader van de omgevingsvergunning worden tot dusver geen bedragen in rekening gebracht. We stellen voor om dit wel te doen. Wij

onderzoeken op welke wijze dit kan. Vanaf 2020 verwachten wij dat dit een structurele opbrengst van € 25.000 oplevert.

Financieel effect: € 25.000 structureel voordelig 7. Kostendekkendheid leges

Uit onze begroting 2019 blijkt dat de kostendekkendheid van leges niet 100% is. Wij onderzoeken voor welke onderdelen wij de leges kunnen verhogen. Wij verwachten dat wij vanaf 2020 € 10.000 extra opbrengsten kunnen realiseren.

Financieel effect: € 10.000 structureel voordelig

16