• No results found

Er kunnen verschillende manieren worden gebruikt om de deelvragen in het onderzoek te

beantwoorden. Hier zullen de methoden die in dit onderzoek zijn gebruikt nader worden toegelicht.

Literatuur onderzoek

Om tot een goed antwoord te komen op de hoofdvraag is er gezocht naar al bestaande theorieën en cijfers over het beoefenen van een sport. Daarnaast is gezocht naar al bestaande theorieën en cijfers over klanttevredenheid in. De voornaamste bron voor de theorieën en cijfers over sport in het algemeen zijn de sportersmonitor 2008 (W.J.H. Mulier Instituut, 2009) en de sportersmonitor 2012 (GfK, 2012), beide uitgevoerd in opdracht van NOC-NSF, een Nederlandse sportorganisatie met als doel de (top) sport in Nederland te bevorderen. De voornaamste bron van kennis over

klanttevredenheid is Services Marketing; Intergrating Customer Focus Across the Firm (Zeithaml, Bitner, & Gremler, 2009).

30 Semigestructureerde diepte interview

Naast het literatuur onderzoek is er in het onderzoek gebruik gemaakt van semigestructureerde interviews. Dit om te onderzoeken welke factoren een rol spelen in de besluitvorming te stoppen met skateboarden en welke rol klanttevredenheid heeft in de besluitvorming te stoppen met

skateboarden. In deze vorm van interviewen staat de beleving van de respondent voorop. Er worden in deze vorm van interviewen geen vragenlijsten gebruikt. Wel is er voorafgaand aan het onderzoek een “topiclijst” opgesteld (Verhoeven, 2007). In het interview zijn de onderwerpen die op deze

“topiclijst” stonden allen behandeld. De topiclijst bestond uit;

- Het beginnen met skateboarden (hoe is men in aanraking gekomen met de sport en hoe heeft dit zich verder door ontwikkeld?)

o Voorbeeld; Zou je me willen vertelen hoe je in eerste instantie in aanraking bent gekomen met de skatesport?

- Het intensief beoefenen van de sport (hoe intensief beoefende men de sport en welke factoren speelden hier verder een rol bij? denk aan vrienden en familie)

o Voorbeeld; Zou je me willen vertellen hoe vaak je per week skateboarden en met wie je dit deed?

- Skateparken (hoe heeft men de skateparken ervaren waar zij in het verleden skateboarden? Voor dit deel van het interview is het “Customer Perceptions of Quality and Customer Statisfaction” model (Zeithaml, Bitner, & Gremler, 2009), als

uitgangspunt genomen om zo alle facetten te behandelen die bijdragen aan de klanttevredenheid.

o Voorbeeld; (indien de skatebaan niet door de respondent zelf aangehaald werd) Naast de zaken die je zojuist hebt genoemd, hoe belangrijk was het voor je dat de skatebaan aan de verwachtingen had voldeed?

- Stoppen met skateboarden (Dit onderwerp is door middel van een open vraag aan bod gekomen. Dit is bewust gedaan om sturing te voorkomen. Na afloop is er gekeken onder welke van de drie assen van het “Triade Model” (Poiesz, 1999); Motivatie, Capaciteit of Gelegenheid, de gegeven antwoorden te categoriseren zijn.)

o Voorbeeld; Je hebt dus een tijd geskateboard, daarna ben je er mee gestopt, zou je me willen vertellen hoe dit is gelopen?

31 Werven van respondenten

Het werven van de respondenten is aan de hand van de persoonsarchieven van Ladybird Skatepark gebeurd. Deze personen zijn opgebeld met de vraag of ze nog steeds gestopt zijn met het beoefenen van de sport en zo ja, of ze interesse hadden om een interview hierover af te nemen. Indien ze interesse hadden werd en een afspraak gemaakt om het interview af te nemen of werd het interview aan de telefoon afgenomen.

Uitvoering interview

De interviews zijn zowel telefonisch als mondeling (fysiek) afgenomen. Omdat de interviews lang konden duren is er gebruik gemaakt van opnameapparatuur om zo de kans op fouten te verkleinen.

Tijdens de interviews is geprobeerd de respondenten zo veel mogelijk zelf te laten spreken en slechts te sturen als de respondenten niet alle aspecten van het “Customer Perceptions of Quality and Customer Statisfaction Model” (Zeithaml, Bitner, & Gremler, 2009) bespraken.

Dataverwerking

Na afloop van de interviews zijn de interviews getranscribeerd en naar de respondenten toegestuurd met de vraag of ze de uitwerking door zouden willen door nemen om te kijken of de uitwerking klopte. Dit om interpretatie fouten van de onderzoeker te verwijderen en de respondenten de mogelijkheid te geven om toevoegingen of aanpassingen door te voeren. Tevens konden de respondenten op deze manier aangeven of zij van mening waren dat de anonimiteit gewaarborgd werd.

Na bericht te hebben ontvangen dat de interviews door de respondent gevalideerd waren is er met de verwerking van de interviews begonnen. Tijdens het verwerken van de interviews is er gelet op welke antwoorden veel werden gegeven op de vragen en deze in een tabel (zie appendix) uit te werken. De tevredenheid over het skatepark is verwerkt door middel van het “Customer Perceptions of Quality and Customer Statisfaction Model” (Zeithaml, Bitner, & Gremler, 2009)De redenen om te stoppen met skateboarden zijn aan de hand van het “Triade Model” (Poiesz, 1999) gecategoriseerd.

Een voorbeeld van een uitgewerkt interview;

32

Toen de respondent 12 jaar was zag hij bij een vriend een skateboard video, hierna kocht hij zelf een amateuristisch skateboard om op te oefenen2. Toen bleek dat hij de sport interessant vond heeft hij een professioneel skateboard gekocht. Naast skateboarden voetbalde de respondent op hoog niveau (jeugdteam Nederlands elftal)3, het skateboarden was voor hem een manier om niet te hoeven voetballen. Van zijn 12e levensjaar tot zijn 16e heeft de respondent intensief geskateboard, van zijn 16e tot 21 heeft de respondent minder geskateboard omdat zijn interesses verschoven naar andere zaken.

Na zijn 21e heeft de respondent de sport weer opgepakt. 4Hij skateboarden de stad in waar hij een grote groep skateboarders ontmoeten die een stuk beter waren dan hem5. Hij kon goed opschieten met deze groep6. Tot zijn 33e heeft de respondent zeer intensief geskateboard, vrijwel iedere dag ongeveer 8 uur7. De respondent geeft aan dat hij de groep waarmee hij veel

skateboarden beschouwde als familie8. De respondent geeft aan speciaal voor het skateboarden een videocamera te hebben gekocht om trucks vast te kunnen leggen en ook vaak op reis te gaan naar het buitenland om daar trucks te filmen. De respondent geeft aan dat hij een eigen skatestijl heeft ontwikkeld9. Hij leerde het skateboarden door naar mensen om zich heen te kijken die een hoger niveau hadden dan hij en van deze skaters nieuwe trucks te leren. De respondent geeft aan zowel binnen als buiten skaten10. Hij ging vaak naar skateparken in België met de vaste groep skateboarders11. In de vaste groep skateboarders waar de respondent in zat, zaten destijds veel skateboarders die veel aanzien hadden in Nederland en buitenland.

2 In aanraking gekomen met de sport door media

3 Naast skateboarden nog een andere sport

4 Van intensief skateboarden naar minder intensief, naar weer opnieuw intensief

5 Ontmoeten van groep

6 Goed contact met de groep

7 Zeer intensief beoefenen van sport

8 Hechte band

9 Ontwikkelen van eigen stijl

10 Bezocht zowel indoor skateparken als buiten op straat skateboarden

11 Ging regelmatig naar buitenlandse skateparken