Beheerd via ESET Security Management Center

In document ESET Security for Microsoft SharePoint (pagina 34-38)

ESET Security Management Center (ESMC) is een toepassing waarmee u ESET-producten in een netwerkomgeving vanaf één centrale locatie kunt beheren. Met het ESET Security Management Center-taakbeheersysteem kunt u ESET-beveiligingsoplossingen op externe computers installeren en snel reageren op nieuwe problemen en bedreigingen. ESET Security Management Center biedt zelf geen bescherming tegen schadelijke code, maar vertrouwt hiervoor op de aanwezigheid van beveiligingsoplossingen op elke client.

ESET-beveiligingsoplossingen ondersteunen netwerken die uit meerdere platformtypen bestaan. Uw netwerk kan bestaan uit een combinatie van Microsoft-, Linux-, Mac OS- en mobiele besturingssystemen.

Zie Online-Help van ESET Security Management Center voor meer informatie.

Controle

Aan de beveiligingsstatus die wordt weergegeven in het gedeelte Controle kunt u zien wat het huidige

beveiligingsniveau van uw computer is. In het hoofdvenster wordt een statusoverzicht van de werking van ESET Security for Microsoft SharePoint weergegeven.

De status U bent beveiligd geeft aan dat maximale beveiliging is gegarandeerd.

Het rode pictogram geeft ernstige problemen aan. Uw computer is zeer waarschijnlijk niet maximaal beveiligd. Voor een lijst met mogelijke beveiligingsstatussen verwijzen wij u naar het gedeelte Status.

Het oranje pictogram geeft aan dat uw ESET-product aandacht vereist voor een niet-kritisch probleem.

Modules die goed werken, krijgen een groen vinkje. Modules die niet volledig functioneel zijn, krijgen een rood uitroepteken of een oranje waarschuwingspictogram. Aanvullende informatie over de module wordt

weergegeven in het bovenste deel van het venster. Tevens ziet u hier mogelijke oplossingen voor het probleem met de module. U kunt de status van een individuele module wijzigen door op Instellingen in het hoofdmenu te klikken en vervolgens op de gewenste module te klikken.

De controlepagina bevat ook informatie over uw systeem, waaronder het volgende:

• Productversie: versienummer van ESET Security for Microsoft SharePoint.

• Servernaam: hostnaam of FQDN van de computer.

• Systeem: details over het besturingssysteem.

• Computer: details over de hardware.

• Server uptime: geeft aan hoelang het systeem in bedrijf is. Dit is in principe het tegenovergestelde van downtime.

Aantal gebruikers

ESET Security for Microsoft SharePoint detecteert het aantal gebruikers dat van SharePoint gebruikmaakt. Dit aantal wordt gebruikt voor licentiedoeleinden. Er zijn twee typen gebruikers:

• Domein: aantal gebruikers dat in de SharePoint-database staat vermeld en Windows-verificatie gebruikt om zich aan te melden bij SharePoint. Hun aanwezigheid wordt ook rechtstreeks in Active Directory geverifieerd, om te kijken of het aantal gebruikers overeenkomt. Deze verificatie vindt plaats om te vermijden dat er gebruikers worden meegeteld die niet meer bestaan in Active Directory, maar wel aanwezig zijn in de SharePoint-lijst. Dergelijke gebruikers worden niet meegeteld.

• Overige: het aantal gebruikers dat andere vormen van verificatie gebruikt (ongeacht hun aanwezigheid in Active Directory), bijvoorbeeld op formulieren gebaseerde verificatie of op claims gebaseerde verificatie.

Het aantal is ook gebaseerd op de gebruikerslijst in de SharePoint-database.

OPMERKING

Gebruikers worden 5 minuten na het opnieuw starten van het systeem of elke 6 uur opnieuw geteld. U moet geldige referenties voor een SharePoint-beheerdersaccount invoeren om informatie over

gebruikersaantallen te zien.

Als u het probleem niet kunt verhelpen met de voorgestelde oplossingen, klikt u op Help en ondersteuning om toegang te krijgen tot de Help-bestanden of de ESET-kennisbank te doorzoeken. Als u nog steeds hulp nodig hebt, kunt u een ondersteuningsaanvraag indienen . ESET Technische ondersteuning zal uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden en helpen bij het vinden van een oplossing.

Status

In het hoofdvenster wordt een statusoverzicht voor ESET Security for Microsoft SharePoint weergegeven met uitvoerige informatie over uw systeem. Normaliter, wanneer alles zonder problemen werkt, is de

beveiligingsstatus groen. De beveiligingsstatus kan echter veranderen onder bepaalde omstandigheden. De beveiligingsstatus verandert in een oranje of rood waarschuwingsbericht als een van de volgende situaties zich voordoet:

OPMERKING

Dit is een lijst met SharePoint-plug-inberichten. Er zijn ook andere berichten, over bestandsserverbeveiliging, die kunnen worden weergegeven (niet weergegeven in de onderstaande tabel).

Waarschuwingsbericht Details van waarschuwingsbericht

SharePoint niet geïnstalleerd Installatie van Microsoft SharePoint Server is niet gedetecteerd of er is een niet-ondersteunde versie geïnstalleerd. Installeer een van de ondersteunde servers.

SharePoint Server wordt niet ondersteund

De geïnstalleerde versie van ESET Security for Microsoft SharePoint wordt niet ondersteund. Installeer een van de ondersteunde servers.

Het SharePoint on-access filter is

tijdelijk uitgeschakeld Microsoft SharePoint Server wordt niet beschermd tegen bedreigingen en er wordt geen enkele regel toegepast.

Het SharePoint on-access filter is niet in gebruik

Het on-access filter van Microsoft SharePoint Server scant geen documenten; niet wanneer ze worden geüpload en niet wanneer ze worden gedownload.

Het SharePoint on-access filter is uitgeschakeld

Microsoft SharePoint Server wordt niet beschermd tegen bedreigingen en er wordt geen enkele regel toegepast.

Kan geen toegang krijgen tot SharePoint-configuratie

Het beheerdersaccount heeft geen toegang tot SharePoint-configuratieobjecten. Controleer of het SharePoint-beheerdersaccount juist is geconfigureerd.

Kan geen toegang krijgen tot SharePoint-websiteobjecten

Het beheerdersaccount heeft geen toegang tot SharePoint-websiteobjecten. Het is niet mogelijk een databasescan op aanvraag uit te voeren. Controleer of het SharePoint-beheerdersaccount juist is geconfigureerd.

Kan geen toegang krijgen tot enkele SharePoint-websiteobjecten

Het SharePoint-beheerdersaccount heeft geen toegang tot enkele SharePoint-websiteobjecten. Het is niet mogelijk een databasescan van die websites op aanvraag uit te voeren.

Waarschuwingsbericht Details van waarschuwingsbericht

In afwachting van Microsoft SharePoint ESET Security for Microsoft SharePoint wacht tot Microsoft SharePoint-services beschikbaar zijn. Bepaalde aan SharePoint verwante fouten worden mogelijk niet weergegeven.

Vereiste SharePoint-services zijn niet actief

SharePoint Administration-service of SharePoint Timer-service wordt niet uitgevoerd. Deze services zijn nodig, anders werken

updatemeldingen niet.

Ongeldig SharePoint-beheerdersaccount

De opgegeven SharePoint-beheerdersaccountnaam bestaat niet. Klik op account wijzigen.

SharePoint-beheerdersaccount is niet

geconfigureerd Klik op On-access filter inschakelen.

De SharePoint Helper-service is niet actief

De ESET SharePoint Helper-service is gestopt of kan niet worden gestart. SharePoint-beheerdersaccount is vereist om de ESET

SharePoint Helper-service uit te voeren. Controleer of de opgegeven accountreferenties geldig zijn en of het account 'Aanmelden als service'-rechten heeft.

Uw apparaat verliest binnenkort zijn beveiliging

Klik op Bekijk welke mogelijkheden u hebt voor meer informatie over het bijwerken van uw versie van Microsoft Windows. Als u Microsoft Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2 uitvoert, zorg er dan voor dat uw systeem compatibel is met SHA-2. Pas de patchversies toe op basis van uw specifieke besturingssysteem.

Besturingssysteem is niet up-to-date In het venster Systeemupdates staat een lijst met beschikbare updates die kunnen worden gedownload en geïnstalleerd.

De computer moet opnieuw worden

opgestart Klik op Computer opnieuw opstarten als u uw systeem meteen opnieuw wilt opstarten of klik op Negeren als u later opnieuw wilt opstarten.

Detectie van een potentieel ongewenste toepassing is niet geconfigureerd

Een potentieel ongewenste toepassing is een programma waarin zich adware bevindt, dat werkbalken installeert of andere onduidelijke bedoelingen heeft. Er kunnen zich situaties voordoen waarin een gebruiker van mening is dat de voordelen van een potentieel ongewenste toepassingen opwegen tegen de risico's ervan.

Real-timebeveiliging van bestandssysteem is tijdelijk uitgeschakeld

Klik op Real-timebeveiliging inschakelen op het tabblad Controle of schakel Real-timebeveiliging van bestandssysteem opnieuw in op het tabblad Instellingen in het hoofdprogrammavenster.

Product niet geactiveerd of Licentie

verlopen Dit wordt aangegeven door een rood beveiligingsstatuspictogram. Er kunnen geen updates meer worden uitgevoerd nadat de licentie is verlopen. Volg de instructies in het waarschuwingsvenster om uw licentie te vernieuwen.

Beleid negeren geactiveerd De configuratie die door het beleid is ingesteld, wordt tijdelijk genegeerd, mogelijk tot probleemoplossing is voltooid. Als u ESET Security for Microsoft SharePoint beheert met ESMC en er beleid aan hebt toegewezen, wordt de statuskoppeling vergrendeld (grijs

weergegeven), afhankelijk van welke functies deel uitmaken van het beleid.

Netwerkaanvalbeveiliging (IDS) is tijdelijk uitgeschakeld

Klik op Netwerkaanvalbeveiliging (IDS) inschakelen om deze functie opnieuw in te schakelen.

Botnet-beveiliging is tijdelijk uitgeschakeld

Klik op Botnetbeveiliging inschakelen om deze functie opnieuw in te schakelen.

Beveiliging van webtoegang is tijdelijk uitgeschakeld

Klik op Beveiliging van webtoegang inschakelen op het tabblad Controle of schakel Beveiliging van webtoegang opnieuw in het deelvenster Instellingen van het hoofdprogrammavenster in.

Waarschuwingsbericht Details van waarschuwingsbericht

Beleid negeren geactiveerd De configuratie die door het beleid is ingesteld, wordt tijdelijk genegeerd, mogelijk tot probleemoplossing is voltooid. Als u ESET Security for Microsoft SharePoint beheert met ESMC en er beleid aan hebt toegewezen, wordt de statuskoppeling vergrendeld (grijs

weergegeven), afhankelijk van welke functies deel uitmaken van het beleid.

OPMERKING

De laatste twee statusberichten worden maximaal 5 minuten uitgesteld na het opstarten van de server.

Gedurende deze periode wordt de ESET SharePoint Helper-service geïnitialiseerd en wordt gewacht tot SharePoint beschikbaar is. Doorgaans duurt dit enkele seconden, maar bij een hoge werkbelasting kan dit tot 5 minuten duren. Het einde van dit uitstel tijdens initialisatie wordt aangegeven met de volgende melding in het gebeurtenissenlogboek: Initial wait for SharePoint services has finished. (Wachten tijdens initialisatie van SharePoint-services is voltooid.)

Als u het probleem niet kunt verhelpen, zoek dan in de ESET-kennisbank . Als u nog steeds hulp nodig hebt, kunt u een ondersteuningsaanvraag indienen . ESET Technische ondersteuning zal uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden en helpen bij het vinden van een oplossing.

In document ESET Security for Microsoft SharePoint (pagina 34-38)